Gençlerin Hayata Bakışı

Lise çağındaki gençlerimizin katılmış olduğu ankette verilen cevaplara bakılırsa son zamanlarda herkes okuldan ve öğretmenlerinden şikayetçi. Tabii sadece öğretmenler değil, aynı şekilde aile de bu memnuniyetsizlikten nasibini alıyor. Esasında seni anlıyoruz. Sınavlar, arkadaşlar, günlük stres ve yorgunluğun üzerine bir de insanların etrafında sürekli sana ekstra baskı uygulaması hayatı biraz daha zorlaştırıyor olabilir. Ancak canını sıkma, yarın her şey çok daha farklı olabilir ve unutma; ailen veya öğretmenlerin senin her zaman iyiliğini ister.

Yine de anlamadığım bir nokta var. Herkes okuldan şikayetçi ancak yine de okulsuz bir hayat düşünmek istemiyor. Hem de bazılarınız uzay mühendisi olmak için şimdiden çalışmalara başlamış bile!

Benderimki; “mutluluk mu o da ne?” diye sormak yerine, seni mutlu edebilecek şeylere yönel. Misal; bir zaman makinesi icat etmeyi dene ve 3 milyon yıl öncesine git. Hoş, bunu kitaplar ile de yapabilirsin. Her şey hayal gücünle sınırlı 🙂

Bu sayfadaki içeriğin tüm hakları www.benderimki.com sitesine aittir. Burada sağlanan bilgilerin doğrudan veya dolaylı, herhangi bir şekilde kullanılması durumunda referans gösterilmesi zorunludur. Bizi daha yakından takip etmek için:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir