Sevgililer Günü Araştırmamız

Bu yazımızda geçmişte yaptığımız bir araştırmanın haber metnini yeniden paylaşıyoruz. Geçmişten bugüne olan değişimleri görmenin ilgini çekeceğini düşünüyoruz. Yazının altına yorumlarını bekliyoruz.

Bir 14 Şubat daha yaklaşıyor. 14 Şubat’ın özel bir gün olarak ortaya çıkışı ve anlamı, bugünkü durumundan çok farklı da olsa, bizim aklımızda ve kalbimizde Sevgililer Günü olarak yer almaktadır. Dünya genelinde insanların bazıları Sev1gililer Gününde sevgilisine çiçek alırken bazıları da baş başa yemek yemeyi tercih ediyor. Hatta bu güne özel olarak dünya genelinde bir milyar kart gönderildiği tahmin edilmektedir. Peki sen neler yapıyorsun? Sevgililer gününe ilişkin yaptığımız kamuoyu araştırmasının sonuçları için aşağıdaki yazımızı okuyabilirsin.

Sevgi dolu bu günde sen neler yapıyorsun bilemeyiz. Ama Türkiye genelinde 3.000 kişinin katılımı ile benderimki.com sitesinde, bu günün nasıl kutlandığına dair bir araştırma yaptık. Tüm sevgimizle beraber sonuçları sizinle paylaşıyoruz.

Kutlanıyor Mu?

Araştırmamıza katılan her yedi kişiden altısı Sevgililer Günü’nü kutladığını belirtmiş. Durumun böyle olması, 14 Şubat yaklaşırken televizyonların, gazetelerin, internetin ve gezdiğimiz tüm mağazaların Sevgililer Günü’ne özel mesajlarla dolu olmasını ve bu güne özel düzenlemeler yapmasını daha anlaşılır hale getiriyor.

Üç büyük şehrimize baktığımızda ise İzmir’de kutlayanların İstanbul ve Ankara’ya göre daha çok olduğu görülmekte. Ayrıca genç yaş grubuna doğru gittikçe önemini biraz kaybettiği ortaya çıkmış. Kutlayanların oranının gelir düzeyi ile ters orantılı olduğu da görülmüş.

İnsanlar İçin Anlamı Ne?

Bu özel gün insanlar için en çok ne anlam ifade ediyor biliyor musunuz? Aldığımız cevapları paylaşmadan önce bir saniyeliğine düşünmeni istiyoruz. Cevabın sevgi ile ilgiliyse pek yaklaşamadın. Çünkü her on kişiden yedisi bu günün anlamını hediye almak olarak görmekte. Hediye tabii ki sevilen kişilere alınır ama 14 Şubat’ın özündeki anlamının biraz değiştiği de kaçınılmaz bir gerçek.

Bu günün kelime anlamı ile daha yakından ilgili cevap sevgiliyi öpmek ise her dört kişiden biri tarafından verilerek ikinci sırada yerini almış. Erkekler için hediye almak cevabı daha ön plana çıkarken, kadınlarda sevgiliyi öpmek cevabı ön planda. Bu konudaki yorumları sana bırakıyoruz.

Hediye

Hediye almanın bu günle bu kadar özdeşleştiğinden bahsetmişken, sevgililerin neler aldığını da paylaşalım. Ama önce her dört kişiden birinin, bu güne özel bir şey almadığını da belirtmek istiyoruz. Acaba az önce bahsettiğimiz, bu günü sevgiliyi öpmek olarak görenler, hediye almayı sevmeyen romantikler mi?

Genç yaş grubunda hediye almayacağını belirtenlerin oranı daha fazla. Ayrıca bekarların arasındaki oran evlilere göre daha yüksek. Bu günde en çok giysi hediye etmek tercih edilirken çiçek ve parfüm ikinci sırada geliyor. Gül fiyatlarının el yakar hale geldiği bu zamanda çiçek almanın da ikinci sırada gelmesine şaşırmamak gerek doğrusu.

Bizi şaşırtan sonuç ise çikolatanın çok az kişi tarafından hediye olarak tercih edilmesi oldu. Çikolata sevmeyen insanın çok çok az olduğu ve çikolata yemenin mutluluk hormonu salgıladığını düşünürsek siz de bize hak verirsiniz herhalde. Erkekler hediye olarak çiçek almayı daha çok tercih ederken, kadınlar ise giysi almayı tercih ediyorlar.

Sevgililer Birbirine Ne Söylüyor?

Bu günde insanlar birbirine en çok neyi söylüyordur sizce? Seni seviyorum… Bu iki kelimenin muhteşem birleşimi Sevgililer Günü için halen popülerliğini koruyor. Öte yandan hayal kırıklıklarını önlemek için şunu da söylemeliyiz ki bu özel günde “Benimle evlenir misin?” demek pek tercih edilmiyor.

Karşılaşılabilecek En Kötü Olay

Bu sevgi dolu günde bir kişinin başına gelebilecek en kötü olay ise iş yerinde mesaiye kalmak olarak karşımıza çıktı. Müdürünün ne kadar sevgi dolu olduğundan mı yoksa sevgiliye uzak kalınan her saniyenin uzunluğundan mıdır bu durum bilemiyoruz. Ama size mesaisiz bir 14 Şubat diliyoruz. Alınan hediyeyi evde unutmak ve eski sevgili ile karşılaşmak da ikinci sırada korkulan yerlerini alıyorlar.

Nerede Kutlanıyor?

Birçok insan Sevgililer Günü’nü evde kutlamayı tercih ediyor. Mum ışığında baş başa yenilen romantik bir yemeğin yerini başka hiçbir şey tutmuyor anlaşılan. Restoranlar da ikinci sırada yerini alıyor. Restoranlar demişken tüm restoranlar olmadığını da belirtmekte fayda var. Mesela fast food restoranları bu özel günde gidilebilecek en kötü yerler olarak görülüyor. Ayrıca sevgilinizi gece kulübüne götürmeyi düşünüyorsanız, bir kere daha düşünmekte fayda var. Çünkü bu tarz yerler de 14 Şubat için pek tercih edilmiyor.

Beklentiler

Gelecekte sevgili ile ilgili en çok istenilen şeyi sorduğumuzda evlilikle ilgili düşüncelerin o kadar da kötümser olmadığını gördük. Her beş kişiden biri gelecekte sevgilisi ile evlenmek istediğini belirtti. Ayrıca her iki kişiden biri beraber yaşlanmak istediğini söyledi. Erkeklerde evlenmek cevabı kadınlara göre daha fazla verilirken, kadınlarda ise beraber yaşlanmak cevabı erkeklere göre daha fazla verilmiştir.

Seyahat

Peki sevgililer 14 Şubat’ta nereye gitmek ister? Tabii ki dünyadaki en romantik şehirlerin başında gelen Paris’e. Her iki kişiden biri Paris’e gitmek istediğini belirtirken, her dört kişiden birinin de Dubai dediğini tahmin edebilir miydiniz? Görünüşe göre Dubai de sevgililerin gözde mekanlarından.

Ünlü Sevgililer

Sıra geldi magazine. Geçtiğimiz yılın en ünlü sevgilisi kim çıktı, biliyor musunuz? Verilen cevaplara baktığımızda, Arda Turan ve Sinem Kobal çifti geçtiğimiz yıla açık ara damgalarını vurmuşlar. Her üç kişiden ikisi onları en ünlü sevgili çift olarak görüyor. Cem Yılmaz ve Cansu Dere çiftine baktığımızda ise yalnızca her 6 kişiden biri onların en ünlü çift olduğunu düşünüyor. Cem Yılmaz’ın şovunun biletleri reklam yapılmadan yok satsa da, aşk hayatının insanlar için pek önemi yok anlaşılan.

Herkese sevgi dolu bir Sevgililer Günü diliyoruz. Sevgiyle kalın.

Bizi daha yakından takip etmek için:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir