En iyi Eurovision şarkısı!

Sevgili Ben derim ki… ailesi yeniden merhaba!

12-20 Nisan 2019 tarihleri arasında 1697 kişinin katıldığı, Eurovision anketimizin sonuçları ilginç sonuçlarla karşımızda.

Türkiye’nin katıldığı ilk Eurovision yarışması 1975 yılında olsa da biz yakın geçmişteki şarkılarımızı sizlerle değerlendirmek istedik. 2000’li yılların başından günümüze kadar Türkiye’nin en iyi Eurovision şarkısını oylarınızla belirledik.

”Türkiye’nin son 10 Eurovision şarkısı arasında en iyisi hangisi? ” diye sorduk.

Sertab Erener göz dolduran dans ve ses performansıyla 2003 yılında, 25 ülkeden toplam 167 oy alarak ilk kez Türkiye’yi yarışmada birinciliğe taşıdı. Gönüllerde taht kuran şarkı anketimizin sonuçlarında da oylarınızla tekrar birinciliği göğüsledi. Dikkat çeken detay ise jenerasyon farkının anketteki oyları nasıl etkilediği oldu. 30 yaş ve altı katılımcılarımız Sertab Erener’e %43 oy verirken, 30 yaş üstü %68 ile tercihini bu şarkıdan yana kullandı.

2009 yılında kırmızılar içinde hatırladığımız Hadise, Düm Tek Tek diyerek yarışmayı 4.lükle tamamlamış olsa da sizler onu seçimlerinizle en beğendiğiniz 2. şarkı yaptınız. Erkek katılımcılarımızın %20’si Hadise’yi listede görmek isterken kadın katılımcıların sadece %12’si oylarını bu seçenekten yana kullandılar. Manga, Can Bonomo ve Athena yine İngilizce şarkılarıyla arka arkaya 2., 3. ve 4. sıra ile birbirini takip ettiler. Listemizdeki tek Türkçe şarkı ile yarışmaya 2008 yılında katılan Mor ve Ötesi ise %4 ile 6. sırada yerini aldı.

Sonra sırasıyla en beğenilen şarkılar şöyle oldu:

2007 – Kenan Doğulu “Shake It Up Şekerim”
2002 – Buket Bengisu & Grup Safir “Leylaklar Soldu Kalbinde”
2005 – Gülseren “Rimi Rimi Ley”
2006 – Sibel Tüzün “Süperstar”

 


”Peki, sence Türkiye 2020 yılında Eurovizyon şarkı yarışmasına katılmalı mı?” sorusunun cevabı ise çok net oldu.

Bu yıl 14 Mayıs 2019’da gerçekleştirilecek olan yarışmaya katılmayacak olsak da 2020’de Türkiye’nin katılmasını isteyenlerin oranı %82 ile oldukça yüksek oldu.

 

 

”Eurovision sonuçları sence adil mi?” diye sorduğumuzda ise aldığımız yanıtlar şaşırtıcı oldu.

%64 ile Eurovision sonuçları adil değil denirken %84 ile 2020’de yarışmaya katılmalıyız denilmesi ilk bakışta birbirine zıt görünüyor. Bu da akıllara şu soruları getiriyor: Adil olmadığı düşünüldüğü halde neden Türkiye’nin yarışmaya katılması isteniyor? Yabancı birçok ülkeyle birlikte şarkı söyleyecek olmanın heyecanı mı, yoksa ülkemizi bir yarışmada temsil edildiğini görme isteği mi?

 

 

Araştırma sonuçları ve sorularımız hakkındaki yorumlarını heyecanla bekliyoruz. Yorumlarını aşağıya veya sosyal medya hesaplarımıza yazabilirsin.

Bu sayfadaki içeriğin tüm hakları www.benderimki.com sitesine aittir. Burada sağlanan bilgilerin doğrudan veya dolaylı, herhangi bir şekilde kullanılması durumunda referans gösterilmesi zorunludur. Bizi daha yakından takip etmek için:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir