Türkiye Bayramda Ne Yapacak?

Herkesin heyecanla beklediği bayram tatili geldi çattı!

Tüm yıl boyunca hem öğrencilerin, hem çalışanların, hem de aile büyüklerimizin sabırla beklediği tatil bu sene 1 Haziran’da başlayıp 9 Haziran’da bitecek. Bayram tatilinin herkes için farklı bir anlam taşıdığını biliyoruz. Kimi evinde dinlenmek ister, kimi ailesiyle vakit geçirmek ister, kimi ikisini birden yapmak ister…

Türkiye geneli 2000 kişinin katıldığı araştırmamızda insanların Ramazan Bayramı hakkındaki görüşlerini ve düşüncelerini aldık. Bakalım sonuçlara…

 

Aile büyüklerini ziyaret etmek öncelikli!

Katılımcıların %37’sinin bu Ramazan Bayramı için planı aile büyüklerini ziyaret ederek, onlarla vakit geçirmek. Sonuçta bütün sene iş ve okul yoğunluğu yüzünden ailemizi, yakınlarımızı ihmal edebiliyoruz. Bu nedenle dini bayramlar çok güzel bir fırsat olabiliyor. Katılımcıların sadece %14’ü tatile gideceğini belirtse de %17’lik kesim hem tatil yapacağını, hem de ailesini ziyaret edeceğini belirtti. %27 ise kendi evinde zaman geçirip dinleneceğini belirtti.

 

Ramazan ve Kurban bayramında ne yapmalı?

Dini bayramlar ülkemizde özellikle önem taşımakta. Büyük şehirlerde nüfusun azalmasına bile sebep olan bayramların bu kadar önemli olmasının en büyük sebebi de aile büyüklerini ziyaret edebileceğin, akrabalarınla özlem giderebileceğin yılın tek zamanı olması. Her ne kadar katılımcıların %46’sı bayramda aileyi ziyaret etmeli demiş olsa da %32’lik kısım hem ziyaret hem de tatil yapılması gerektiğini savundu.

Tüm bunlardan daha ilginci bayramlarda “Aile büyüklerini ziyaret etmeli” diyenler bu bayram için evde dinlenmek istediğini veya çalışması gerektiğini belirtti. Ayrıca 30 yaş üstü kişiler daha çok bayramlarda aile büyüklerini ziyaret etmeyi tercih ederken 15-29 yaş arası katılımcılar tatili veya evde dinlenmeyi tercih ediyor.

Bayramların eski havası yok!

Katılımcıların sadece %4’lük kısmı bayramların eskisi gibi kutlandığını belirtti. Ancak %82 gibi çok büyük bir kısım eski bayramlara özlem duyuyor. Bu da eskiye olan özlemimizi özetliyor. Belki teknolojinin iyice hayatımıza girmesi, belki yaşam şartlarının farklılaşması… Birçok faktör eski bayramlara özlem duymamıza sebep oluyor.

Bizi daha yakından takip etmek için:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir