Efsane Araba: Ford Mustang

Ford Mustang’i dünyanın en çok satan spor arabaları listesinde zirveye taşıyan en büyük özellik hangisi? Aracın aklınızı başınızdan alacak motor gücü mü? Yoksa müthiş bir reklam kabiliyetiyle hazırlanmış tüketiciye hitap eden reklam filmleri mi? Yoksa başka bir neden mi?

İsterseniz bu sorulardan önce Mustang’in hikayesine birlikte göz atalım.

1 Mustang’ın macerası aslında 1964 yılında gösterimi yapılan Sean Connery’in başrol oynadığı James Bond Goldfinger (Altın Parmak) filmiyle başlıyor. Filmden sonra herkes tarafından sevilen ve kabul gören marka, günümüze kadar gelen efsanevi başarısını da yakalamış oluyor. 2008 yılında vizyona giren ve orijinal adı Knight Rider olan Kara Şimşek isimli filmde yine 5. Nesil bir Ford Mustang GT500KR kullanılmıştır. Bu özelliğiyle marka, dünyanın en pahalı film arabaları listesinde de yer almayı başarmıştır.

2 İlk jenerasyon Mustang’ler model yılları geliştikçe boyut olarak hep büyüyerek devam etti, ama artık küçülme zamanı gelmişti. Krizle birlikte tüketicilerin beklentileri değişmiş, küçük, kompakt, ekonomik otomobiller popüler hale gelmişti.

Ford, yaptığı pazar araştırmalarının ardından tüketicilerin beklenti değişikliklerini erken fark edip, kendi ürettiği kompakt modeli Maverick ile de bu ihtiyaçları karşılamış, hayli iyi satışlar elde etmişti.

2 Ama Mustang gibi bir efsane de hayatına devam etmeliydi. Ford Motor Company başkanı olan Lee Iacocca 1974 yılı için daha küçük bir Mustang üretilmesi gerektiğini öngörmüş, gerekli çalışmaları başlatmıştı.

Aslına bakarsanız Ford Mustang gibi reklam stratejisiyle dünya üzerinde büyük sükse yaratmış birçok firma bulunmaktadır. Mustang’in gerçek başarısı, tüketicinin fikirlerini önemsemesi ve buna göre kendini geliştirmesidir. Geliştirdiği tüm modellerinde müşteri beklentilerini karşılayarak, zamanın kriterlerine uygun ilgi çekici reklam pazarlamasıyla efsane araba özelliğini korumuştur.

Bizi daha yakından takip etmek için:

Kaynaklar
1) https://paratic.com/ford-mustang-hakkinda-inanilmaz-gercekler/
2) http://www.arabagurmesi.com/mustang/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir