Spor Branşları

Merhaba Sevgili Ben derim ki… ailesi,

Sporun yaşamdaki yeri herkes için farklı. Eğlence için spor yapan da var, sağlıklı yaşamak için de. Birçoğumuz ise sürekli zamansızlıktan yakınarak spor yapmayı geçiştiriyor ve göz ardı ediyoruz. 

Peki, spor dallarına ne kadar ilgi duyuyoruz? İçimizde ukde kalan, yapmak istediğimiz spor hangisi? NG Araştırma olarak bu soruları 29 Nisan-12 Mayıs 2020 tarihleri arasında, www.benderimki.com online anket sitesi aracılığıyla 15 yaş üzeri Türkiye genelinde 5520 kişiye sorduk. Hadi sonuçları birlikte inceleyelim!

Spor branşları yeterli ilgiyi görüyor mu?

Son dönemde spor bilincindeki artışın hepimiz farkındayız. Kısıtlı zamanlarımızda bile spor yapmaya çalışıyor ya da ilgi duyduğumuz branşları takip ediyoruz. Gösterdiğimiz bu ilgi araştırma sonuçlarına da yansımış durumda. Katılımcıların %65’i spor branşlarına ilgi duyduğunu belirtirken, yalnızca %6’sı ilgi duymadığını belirtti. Çekimser davrananların oranı ise %29.

Aktif yaptığımız spor branşları hangileri?

Ülkemizde birçok popüler spor branşı mevcut. Bu da bizi spor yapmaya hiç kuşkusuz daha fazla teşvik ediyor. Peki, kaçımız aktif olarak spor yapıyoruz? Araştırmaya katılanlar bu soruda tam anlamıyla ikiye ayrılmış durumda. Katılımcıların yarısı aktif olarak yaptığı bir spor dalı olduğunu ifade ederken, diğer yarısı ise aktif olarak spor yapmadığını ifade etti.

Aktif olarak spor yaptığını belirten katılımcılara, hangi sporu yaptıklarını sorduğumuzda birbirinden farklı sonuçlar elde ettik. Katılımcıların %26’sı son dönemin gözde sporu olan Fitness yaptığını belirtirken, %21’i ise Futbol oynadığını belirtti. Katılımcılar arasında 3. sırayı %12’lik oranıyla Yüzme aldı.

Hayalimizdeki spor dalı hangisi?

Çoğumuzun çocukluğundan itibaren yapmak istediği, hayallerini süsleyen bir spor dalı vardır. Yıllar geçtikçe büyük oranda zaman bulamadığımuzdan bu hayallerden uzaklaşıyoruz. Peki, en çok hangi sporu yapmak istiyoruz?

Katılımcıların %26’sı Yüzme tercihinde bulunurken, %14’ü ise Futbol oynamak istiyor. Voleybol (%13), Tenis (%10) ve Basketbol (%8)’lik oranlarıyla diğer favori spor dalları.

İzlemekten keyif aldığımız sporlar neler?

Spora olan ilgimizin ne derece büyük olduğunu araştırma sonuçlarımızda da tasdik etmiş olduk. Fakat gerek zaman ayıramadığımızdan, gerekse kişisel tercihlerimizden ötürü spor yapamıyor olabiliriz. Bu durumda spor müsabakalarını izlemek en büyük zevklerden olsa gerek.

Katılımcılara izlemekten keyif aldıkları spor dallarını sorduğumuzda, ülkemizin en popüler sporu olan futbol ilk sırayı aldı. Katılımcıların %48’i futbol izlemekten keyif aldığını belirtirken, diğer spor dalları şu şekilde sıralandı:

Futbol48%
Voleybol 46%
Basketbol 44%
Yüzme33%
Tenis29%
Kayak 19%
Atletizm17%
Fitness13%
Bilardo12%
Hentbol 6%
Golf4%


Senin aktif olarak yaptığın bir spor var mı? Yazımızda geçmeyen ama duyduğun en ilginç spor dalı neydi? Yorumlarını yazımızın altına veya sosyal medya sayfalarımıza bekliyoruz 🙂

Bizi daha yakından takip etmek için:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir