İstemek Başarmanın Yarısıdır

Sevgili Ben derim ki… takipçileri, geçtiğimiz günlerde üyelerimize Facebook üzerinden ‘Sigara’ ile ilgili bir anket düzenledik. Sizlerle de bu anketin sonuçlarını paylaşmak istedik. Sonuçlara geçmeden önce kısaca birkaç noktaya değinmek istiyoruz.

Sigaranın zararları konusunda yıllardır uyarılıyoruz. Etkilerine özellikle 21. yy’nin getirdiği tıbbi teknolojinin gelişmesiyle de anlam verip, şahit oluyoruz. Yaşattığı kanser vb. hastalıklar sadece sizi değil ailenizi ve dostlarınızı da sarsıyor. Bir baba olun, çocuğunuzdan babalığınızı çalmaya eliniz gider mi? Bir eş olun, sizinle aynı nefesi alan eşinizi yalnız bırakmaya değer mi? Bir anneanne olun, torununuza bayramda elinizi öptürememeye değer mi? Çok değil, 3 sene öncesine gidin hayatınızda neler değiştiğini gözden geçirin. İşte gelecekte de o 3 yıllık süreci kaçırmayın.

Küçük, büyük; genç, yaşlı; zengin, fakir her birimiz “bilinçleniyoruz”. Sürecin en önemli kısımlarından biri olarak ülkece çok da hızlı bilgi paylaşımı sağlıyoruz. Ama bilinçlenmek yetmez, bıraktığınız gün başarmışsınızdır. Biraz gayret, biraz irade, biraz sabır. İstemek başarmanın yarısıdır.

Katılım gösterdiğiniz araştırmada, sigara içenlerin %84’ü hiç başlamamış olmayı diliyor. Bunu duyduğumuza çok mutlu olduk. Daha temiz bir hava için, şimdi derin bir nefes al. Her hücrende oksijenin gezdiğini hisset ve kendi ellerinle vücuduna ilk can suyunu ver. Paketi al ve içmeyeceğini söyle. ‘Dünya Sigarasız Günü’nde kendin için önemli bir adım at.

Bu sayfadaki içeriğin tüm hakları www.benderimki.com sitesine aittir. Burada sağlanan bilgilerin doğrudan veya dolaylı, herhangi bir şekilde kullanılması durumunda referans gösterilmesi zorunludur. Bizi daha yakından takip etmek için:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir