Yeni Dünyamız: Sosyal Medya

Merhaba Sevgili Takipçilerimiz,

Bu yazıda özellikle son 15 yıla damgasını vuran, hayat tarzımızı ve yaşam alışkanlıklarımızı tamamıyla değiştiren sosyal medyadan bahsedeceğiz.

Günümüzde sosyal medyanın önemini artık tartışmaya gerek olmadığını düşünüyoruz. Kimileri sayfalarına büyük emek harcayıp, sosyal medyayı yaşam tarzı haline getirip fenomen oluyorken, kimileri de sadece eğlenmek, kendisini mutlu etmek için kullanıyor. Önemli bir kısmımız içinse sadece vakit geçsin diye kullandığımız yeni oyuncağımız Sosyal Medya. Ben derim ki… olarak biz de üyelerimizin sosyal medya alışkanlıklarını öğrenmek ve sizlerle paylaşmak istedik. İşte 3193 üyemizin katıldığı sosyal medya araştırmamızın sonuçları.

Üyelerimizin cevaplarından anlaşılacağı üzere Instagram, Facebook’u tahtından etmiş görünüyor. Kısa bir süre öncesine kadar gençlerin tekelinde olan Instagram artık her yaş grubundan kullanıcıya ulaşmış durumda. Youtube ise az farkla Instagram ve Facebook’un hemen arkasında yer alıyor. 6 yaşında Youtuber’larımızın olduğu düşünülürse bu duruma çok da şaşırmamak lazım 🙂 Eskiden müzik dinleyip, film izlediğimiz Youtube dünyanın en büyük kütüphanesine dönüşmüş durumda. Kutu açılışlarından oyun videolarına, yemek tariflerinden ders anlatımlarına her yaştan ve ilgi alanından kullanıcıya hitap eden sonsuz bir dünya.

Türkçe anlamı “ciklemek” olan Twitter ise bu üç sosyal medya platformundan daha az tercih ediliyor. Ancak en yakın rakibi Pinterest’e fark attığı da bir gerçek.

Bildiğiniz gibi artık herkesin ortalama 4-5 ayrı sosyal medya platformunda hesabı bulunmakta. Üyelerimize “En çok hangi sosyal medya hesabını kullanıyorsunuz?” diye sorduğumuzda Instagram, Facebook, Youtube ve Twitter sosyal medya platformu yarışını açık ara farkla önde götürdüğünü görüyoruz. Yazılı içerikten çok görsel paylaşımın yoğun olduğu Instagram, sosyal medya dünyasının devi olarak karşımıza çıkıyor.

Bir kaç yıl öncesine kadar Facebook ortalığın tozunu attırırken şu an Instagram’ın yarısı kadar ilk tercih edilme oranına sahip. Merak ettiğimiz ise bu tablonun bundan 5 yıl sonra nasıl olacağı. Sizce bundan 5 yıl sonra en çok kullanılan sosyal medya platformu hangisi olur? Yoksa daha onunla tanışmadık mı?

Fikirlerinizi paylaşmayı unutmayın 😉

Bu sayfadaki içeriğin tüm hakları www.benderimki.com sitesine aittir. Burada sağlanan bilgilerin doğrudan veya dolaylı, herhangi bir şekilde kullanılması durumunda referans gösterilmesi zorunludur. Bizi daha yakından takip etmek için:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir