Anketlerin İptal Edilme Nedenleri

Katıldığın anketlerdeki markaların bu anketleri düzenlemesinin en büyük amacı, ürünlerini ve servislerini bazen kullanan bazen de kullanmayan kişilerin beklentilerini, tercihlerini anlamak ve buna göre bir strateji belirlemektir. Sadece yeni çıkardıkları ürünler hakkında değil, önceden çıkardıkları ürünler, reklamlar hakkında da geri dönüş alabilmek, büyük-küçük tüm markalar için hayati önem taşır. Ben derim ki… olarak en önemli amacımız da insanların ürünler, markalar, reklamlar vb. hakkında düşüncelerini paylaşabileceği bir platform oluşturmaktır. Bu yüzden de siz üyelerimize düşen en büyük görev soruları dikkatli okuyarak, tüm düşüncelerinizi açık ve kendinizi yansıtacak bir şekilde ifade etmektir.

Tamamladığınız anketlerde verdiğiniz tüm cevaplar tek tek kontrol edilmektedir. Çünkü alınan sonuçların güvenilir ve doğruyu yansıtır olması büyük önem taşır.

Düşünün ki, bir kozmetik markası, piyasaya çıkaracağı yeni bir ürün için anket düzenlemiş olsun. Ankete katılanlar bu durumda ne düşünüyor, ne hissediyorsa tüm cevapların istatistiği çıkartılarak marka ona göre bu yeni ürün için çalışmalar yapacak, üretim bandını hazırlayacak. Ürünün piyasaya sürülmesi için milyonlarca liralık harcamasını yaparken müşterilerinin ihtiyaçlarını nasıl daha iyi karşılayabileceğine karar verecek.

Veya bir tekstil firması düşünün. Bu firma her ay düzenli olarak tüketicilerin markaya dair memnuniyetini, düşüncelerini merak edip, araştırıp ona göre daha beğenilen ve tercih edilen ürünler üzerinde çalışacak.

Ya da bir otomotiv firması düşünün. Bu firma, kullanıcılarının geçmişte ürettiği ve piyasaya sürdüğü otomobillerden ne derece memnun kaldığını, sorunlarını, iyi yanlarını, her türlü fikri sizlerin dürüst ve net yorumlarınız sayesinde öğrenerek, bir sonraki seriyi üretirken bu aldığı geri bildirimlere göre hareket edecek.

 

Şimdi sana soruyorum. Hangisini tercih edersin?

  • Aldığın ürün ve servislerden memnun kalmadığında şikayet etmek zorunda kaldığın veya kabullenerek mutsuz olduğun bir dünyada yaşamak
  • Ne istediğini, beklediğini ve yorumlarını bugün paylaşıp yarın bir ürün veya servis aldığında severek ve memnun olarak kullandığın bir dünyada yaşamak

 

Eğer tercihin ikinci seçenekten yanaysa, sitemizde anketlere katılırken gerekli özeni göstermen ve kendini yansıtan cevaplar vermen çok önemli. Bu yüzden yorumunun sorulduğu sorulara önemsemeden veya klavyenin tuşlarına rastgele basarak cevap verenlerin, soruları okumadan cevaplayanların, bir soruda bir ürünü şu sıklıkta kullanıyorum diye yanıtladıktan sonra bir diğer soruda o ürünü hiç kullanmadım olarak işaretleyenlerin anketi iptal edilir. Eğer anlamsız veya tutarsız cevapların var ise anketin iptal edilir ve bu anketten hiçbir kazanç sağlayamazsın.

Bahsettiğimiz bu kontroller, ankete tüm katılımlar tamamlandığında yani anketin son katılım tarihinden sonra yapılmaktadır. Bu süreç olabildiğince kısa tutulmaya çalışılmaktadır. Fakat bazen yoğunluktan dolayı süreç uzayabilmektedir.

 

Konu ile ilgili aşağıdaki videomuzu izleyebilirsin:

Bu sayfadaki içeriğin tüm hakları www.benderimki.com sitesine aittir. Burada sağlanan bilgilerin doğrudan veya dolaylı, herhangi bir şekilde kullanılması durumunda referans gösterilmesi zorunludur. Bizi daha yakından takip etmek için:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir