Eğitime Destek Bağışımız

Merhaba değerli takipçilerimiz,

Bugün ülkemizin en köklü, en değerli derneklerinden birisi olan Darüşşafaka Cemiyeti’nden bahsetmek istiyoruz.

Eminim büyük çoğunluğumuz bu kurumun adını duymuş ve az çok faaliyetlerine aşinadır. Her yıl binlerce çocuğun eğitimine, geleceğine katkı sağlayan bu derneği gel yakından tanıyalım.

30 Mart 1863’te “Cemiyet-i Tedrisiye-i İslamiye” adıyla padişah fermanıyla kapılarını açan dernek, yoksul ve yetim çocukların eğitim-öğretimine destek olmayı hedeflemiş. Pek çok Osmanlı paşası ve aydınının üyesi olduğu dernek, Türkiye tarihinin eğitim alanındaki ilk sivil örgütlenmesi olarak kabul ediliyor.

Tarihinde çok önemli, çok değerli sanat ve bilim insanlarının eğitim kadrosunda yer aldığı biliniyor. Namık Kemal, Ahmet Mithat Efendi, Selim Sırrı Tarcan, Yahya Kemal Beyatlı, matematikçi Salih Zeki bu isimlerden sadece birkaçı. Ayrıca, ölümünden sonra şair ve yazar Sait Faik Abasıyanık’ın kitaplarının telif hakkı ve bazı mülkleri cemiyete bağışlanmış, bunun üstüne yazarın Burgazada’daki evi Darüşşafaka tarafından müze olarak 1964 yılında halkın ziyaretine açılmıştır. Darüşşafaka Cemiyeti hakkında detaylı bilgi için linke tıklayabilirsin.

2014 yılında Ben Derim ki… olarak 2 çocuğun eğitim masraflarını karşılamış ve velileri olmuştuk. Detaylar içi buraya tıklayabilirsin.

2018 senesi birçok açıdan zor bir sene de olsa Ben Derim ki… ailesi olarak bazı şeyler olmasa da olur ama eğitim olmazsa olmaz diyerek bütçemizden naçizane bir miktarı bu güzel derneğin faaliyetlerine destek için ayırdık. Çorbada az da olsa bizim de tuzumuz olsun dedik. Bağış belgemizi sayfanın sonunda görebilirsin.

Ülkemizde pek çok konuda önde gelen kişileri mezun eden bu dernek bağışçılar sayesinde anne veya babası olmayan bir çok çocuğa yuva olmuştur. Eğer sen de Darüşşafaka Cemiyeti’ne bağış yapmak istersen buraya tıklayabilirsin.

Unutmayalım hayat paylaştıkça güzelleşir!

Yeni yılda güzellikler seninle olsun…

 

Bu sayfadaki içeriğin tüm hakları www.benderimki.com sitesine aittir. Burada sağlanan bilgilerin doğrudan veya dolaylı, herhangi bir şekilde kullanılması durumunda referans gösterilmesi zorunludur. Bizi daha yakından takip etmek için:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir