Bu Fikir Kesin Tutar! ( Mı? )

Dünya üzerinde pek çok insan tüm cesaretini toplayıp bulduğu fikirleri hayata geçirmek üzere işlerinden ayrılıp varını yoğunu ortaya koyuyor. Hayallerinin peşinden koşarken irade, motivasyon, bilgi birikimi gibi önemli bileşenleri bir arada tutmak önemli. Sadece bunlar mı derseniz değil! Fikir ya da projenizin ‘iyi’ olması kazanç elde etmeye yetmiyor. Ayakları yere sağlam basan, kullanıcı hedef kitlesinin isteklerinin farkında olan, her ayrıntısı düşünülmüş engebeli bir yola hazır olunmalı.

Dinamo Danışmanlık’ın raporuna göre Türkiye’de kurulan yeni şirketlerin yüzde 80’i ilk beş yıl içerisinde iflas ediyor. Yani yeni kurulan her 5 şirketten yalnızca 1’i 5. senesini görebiliyor.

Bu durumun birçok sebebi var. En önemlilerinden biri; fazla beklenti ile hareket edip, yeterli araştırma yapılmadan bir an önce fikri herkese sunma isteği. Müşteri istek ve ihtiyaçlarıyla doğru orantılı olmayan hiç bir proje yola devam edemiyor. Çevrenizdekilerle ilk görüş alışverişlerini yapıp nereden başlayacağınıza dair ilk fikirleri edinebilirsiniz. Fakat genel tüketici eğilimini öğrenmek için yakın çevre genelde yanıltıcı olur. Çünkü genelde çevreniz sizin gibi düşünme eğilimi yüksek kişilerden oluşur. Bu noktada doğru hedef kitleye ve farklı çevrelerden kişilere ulaşabilmek kritik olur. Tam da bu noktada biz size yardımcı olabiliriz. Türkiye genelindeki 300 bini aşan üyemizle fikrinizin hedeflediği kişilere ulaşmanızı sağlayabiliriz.

Uzun lafın kısası, girişiminizi planlarken ‘pazar araştırması’ adımını atlamanız hem zaman hem de maddi olarak geri dönüşü olmayan kayıplara yol açabilir! Dolayısıyla her ayrıntıyı düşünürken hedef kitlenizi anlamayı gözardı etmemenizi tavsiye ederiz. 10. yılımızı doldurmanın gururunu yaşarken değerli okurlarımızdan başarılı bir girişimci olmak isteyenlerin ayakta kalan 5 şirketten 1’i olmasını temenni ederiz 🙂

Bu sayfadaki içeriğin tüm hakları www.benderimki.com sitesine aittir. Burada sağlanan bilgilerin doğrudan veya dolaylı, herhangi bir şekilde kullanılması durumunda referans gösterilmesi zorunludur. Bizi daha yakından takip etmek için:

Kaynaklar:



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir