Evcil Hayvanlar

Merhaba Sevgili Ben derim ki… Ailesi;

Evcil hayvanlar birçoğumuzun hayatında önemli bir yere sahip. Bazılarımızın evcil hayvanı varken, evcil hayvan sahibi olmak isteyip de kararsız kalan da önemli bir kesim var. Ülkemizde insanlar ‘evcil hayvanlar’ konusunda ne düşünüyor?

NG Araştırma olarak kamuoyu araştırmamızı 12 – 21 Mart 2021 tarihleri arasında, Türkiye geneli 2256 kişinin katılımı ile online araştırma platformumuz benderimki.com üzerinde gerçekleştirdik.

Araştırmamıza katılanların %72’si evcil hayvanı olanlardan oluşuyor.

Gelin sonuçları birlikte inceleyelim!

Sence Sokak Hayvanlarına Yapılan Yardımlar Yeterli Mi?

Bu konuda birçok belediyenin ve sivil toplum kuruluşunun çalışmaları var. Hepimiz az çok bu çalışmalardan haberdar oluyoruz. Birçok insan yaşadığı civardaki hayvanlara kendi de yardım ediyor. Ancak yeterli yardım ulaştırılamayan birçok hayvan olduğu da hayvanseverler tarafından sürekli söyleniyor. Peki, katılımcılarımız bu konuda ne düşünüyor?

Katılımcılarımızın %71’i sokak hayvanlarına yapılan yardımı yeterli bulmadığını belirtti. Yardımları yeterli bulanları oranı ise sadece %2. Sonuçlardan anlaşılıyor ki bu konuda daha fazla çalışma yapılmalı ve etkili çözümler üretilmeli.

Sokak Hayvanı Sahiplenmekle İlgili Ne Düşünüyorsun?

Evcil hayvan satın alınması çok tartışılan bir konu. Sokakta çok fazla yardıma ihtiyacı olan hayvan varken, pet shoplara yada çiftliklere para verilmesininin yanlış olduğu yıllardır hayvanseverler tarafından dile getirilir. Hatta Rusya gibi bazı ülkeler hayvan satışını yasaklamayı planlıyor. Bu konuda vatandaşlarımızın düşünceleri çok önemli.

Katılımcıların %49’u ilerisi için sokaktan hayvanı sahiplenmeyi düşündüğünü belirtti. %37’lik bir kesim ise zaten sokaktan evcil hayvan sahiplenmiş olduğunu söyledi.

Çocukların Evcil Hayvanla Birlikte Büyümesi Konusunda Ne Düşünüyorsun?

Birçok uzman çocukların evcil hayvanla büyümesinin hem ruhsal, hem bedensel sağlığına fayda sağladığı görüşünde. Evde hayvanla büyüyen çocukların bağışıklığının daha güçlü olduğuna dair yapılan araştırmalar var.

Yale Üniversitesi’nde çevre mühendisliği alanında çalışan Profesör Jordan Peccia, özellikle erken bebeklik döneminde maruz kalınan bakterilerin sağlığımız üzerindeki etkisine dikkat çekiyor: “Astım ve alerjiler, bağışıklık sisteminin doğru çalışmadığının en açık belirtileridir. Bağışıklık sistemimiz doğru çalışmadığında, normalde saldırmaması gereken bir şeylere saldırarak alerji dediğimiz durumu ortaya çıkarır.” Dr. Peccia, özellikle hayatın ilk üç ayında hayvanlardaki mikroorganizmalara maruz kalmanın çocukların bağışıklık sistemini uyardığının altını çiziyor. 

Bakalım bu konuda katılımcılarımız ne düşünüyor?

Ankete katılanların %51’i çocuğunu evcil hayvanla birlikte büyütmeyi planladığını belirtti. Çocuğunu evcil hayvanla büyütenlerin oranı ise %22.

Düşüncelerini yazımızın altında veya sosyal medya sayfalarımızda paylaşmayı unutma! 

Bizi daha yakından takip etmek için:

Referanslar

1-Evcil hayvanlar bebeklerin mikrobiyomuna faydalı (haberturk.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir