Dizi ve Film Platformları


İlgi çekici ve farklı içerikler sunan Netflix, BluTv ve Exxen gibi online film platformlarının popülerleşmesiyle beraber, bu platformlarda yayınlanan yapımlar birçok kişinin ilgi odağında. Yaratıcı olay örgüleri dünya çapında heyecanla takip ediliyor, ikonik karakterler her yerde konuşuluyor.

Dünya genelinde olduğu gibi, Türkiye’de de bu içerikleri takip edenlerin sayısında artış yaşandı. NG Araştırma olarak yürüttüğümüz araştırmamıza katılanların %22’si, bu platformlardan en az birine üyeliği olanlardan oluştu.

30 Temmuz ve 12 Ağustos 2021 tarihleri arasında yürüttüğümüz araştırmada, Türkiye genelinde ve farklı sosyo-ekonomik gruplardan 15 yaş üzeri 939 kişinin katılımı ile, online film platformlarını tercih etmeyen kişilerin düşüncelerine ışık tuttuk.


Dizi/Film platformlarını neden kullanmıyoruz?

Katılımcılarımıza online film platformlarını kullanmama sebeplerini sorduğumuzda, %64’ü bu uygulamalara ücret vermek istemediğini belirtti.

Diğer seçenekler şu şekilde sıralandı;

Bu uygulamaları kullanmamandaki en önemli neden Oran
Ücret vermek istemiyorum 63.61%
Başka yerlerden izlemeyi tercih ediyorum 25.51%
Film izlemeyi sevmiyorum 4.59%
Diğer 3.95%
İçerikler bana hitap etmiyor 2.35%


Film uygulamaları yerine nereler tercih ediliyor?

Katılımcılarımızın %53’ü filmleri internet sitelerinden izlemeyi tercih ediyor. Belki de ücret ödemek istemeyen katılımcılar, internetten bulunabilecek filmleri izlemeyi tercih ediyor. Belki de kişiler internette daha çok seçenekleri olduğunu düşünüyor.

Bakalım katılımcılarımız başka hangi seçenekleri tercih ediyor?

Katılımcıların %36 oranındaki büyük bir bölümü televizyon kanallarındaki filmleri izliyor.

%5 oranındaki küçük bir grup ise, izlemek istediği filmleri sinema salonunda izlemekten daha çok keyif alıyor.


Film uygulamalarına üye olmayı düşünüyor musun?

Covid-19’a bağlı kapanma süreçlerinde neredeyse hepimiz izole olmamız gereken vaktimizin büyük bir bölümünü film ve dizi izlemeye ayırdık.

Belki sosyal yaşamın en aza indirgendiği geçtiğimiz dönemlerde, izlediğimiz filmlerdeki karakterler bize renk kattı; belki de filmlerdeki karakterleri keşfetmek, dışarı çıkıp sosyalleşmenin yerini aldı.

Uzun süredir film izleme alışkanlıkları artış gösterdiğinden dolayı, kişiler daha önce internette veya televizyonda görmedikleri yeni içeriklere yönelmek istiyor gibi.

Bakalım daha önce film uygulamalarına hiç üye olmamış kişilerin yüzde kaçı bu dönemde bu uygulamaları kullanmaya sıcak bakıyor?

Online film platformuna üye olmayı düşünen kişi sayısı %23 oranında iken; %77 oranında kişi ise film izlemek için tercih ettiği alternatiflerden memnun; herhangi bir online film platformuna üye olmayacağını belirtiyor.


Hangisi bu platformlara üye olmanı sağlar?

Katılımcılarımızın %77’si, bu platformların ücretsiz olması durumunda üyelik işlemlerini gerçekleştireceğini belirtiyor. %8’i, içeriklerin kendisine hitap ettiği durumda film uygulamalarını tercih edeceğini söylüyor. %6’sı, daha çok vakti olursa üye olacağını öne sürerken, %5’i ise hiçbir şekilde online film platformlarına üye olmayacağını dile getiriyor.



Ben derim ki platformuna üye değilsen hemen üye olabilir ve bunun gibi daha birçok kamuoyu araştırmasına katılabilirsin. Aramıza katılmak için hemen tıkla


Bu sayfadaki içeriğin tüm hakları www.benderimki.com sitesine aittir. Burada sağlanan bilgilerin doğrudan veya dolaylı, herhangi bir şekilde kullanılması durumunda referans gösterilmesi zorunludur.

Bizi daha yakından takip etmek için:


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir