Müzik Platformları

Günümüzde Spotify, SoundCloud ve Deezer benzeri müzik platfortmları oldukça popülerleşti. Müzikseverler bu uygulamalar sayesinde bir yandan kendi seslerini dünyaya duyurma şansı yakalarken, bir yandan da en sevdiği şarkıları özgürce dinliyor ve yeni şarkılar keşfediyorlar. Bu uygulamaların tüm avantajlarından yararlanmak isteyen kullanıcılar ise ücretli abonelik başlatmayı tercih ediyor.


Müzik platformlarına abone oluyor muyuz?

Ben Derim Ki… ailesi olarak 16 Ağustos – 25 Ağustos 2021 tarihleri arasında yürüttüğümüz müzik platformlarıyla ilgili olan araştırmamıza 15 yaş ve üzeri, Türkiye genelinde 3188 kişi katıldı. Araştırmamızın sonucunda, katılımcıların %47’sinin müzik uygulamalarına ücretli abone olmadığını gördük. Ücretli abonelik almamış kişilerin yaptıkları seçimin altında yatan sebeplere ışık tuttuk.

Sen de bu sebepleri merak ediyorsan, haydi birlikte okuyalım! 🙂


Abonelikte en büyük engel maddiyat!

Her 10 katılımcıdan 8’i, bu platformlarda ücretli üyelik başlatmamalarındaki ana sebebin ücret vermek istemeyişleri olduğunu belirtirken, 2’si ise başka kaynaklardan müzik dinlediğini belirtti.


Alternatif müzik dinleme yöntemlerimiz!

Müzik uygulamalarını kullanmayan kişilerin %53’ü, telefonuna veya bilgisayarına şarkı indirmeyi tercih ederken, %37’si ise şarkıları telefon veya araba radyosundan dinliyor.

Özellikle kalabalık ve büyük şehirlerdeki şehir içi yolculuğunun zorluklarını göz önünde bulundurduğumuzda, trafiğin yükünü arabalarının radyolarında çalan güzel şarkılarla hafifletmek isteyen şoförlerin oldukça fazla olması şaşırtıcı durmuyor.


Müzik platformlarına abone olmayı düşünenler…

Katılımcılarımıza sorduğumuz bir diğer soru, ilerleyen zamanlarda herhangi bir müzik platformuna ücretli üyelik alıp almayacakları ile ilgiliydi. Her 10 kişiden 7’si ilerleyen zamanlarda da herhangi bir müzik platformuna ücretli üyelik almayacağını belirtirken, 3’ü ise ücretli abonelik fikrine sıcak bakıyor.



Ben derim ki platformuna üye değilsen hemen üye olabilir ve bunun gibi daha birçok kamuoyu araştırmasına katılabilirsin. Aramıza katılmak için hemen tıkla
Bu sayfadaki içeriğin tüm hakları www.benderimki.com sitesine aittir. Burada sağlanan bilgilerin doğrudan veya dolaylı, herhangi bir şekilde kullanılması durumunda referans gösterilmesi zorunludur.

Bizi daha yakından takip etmek için:


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir