Türkiye Ramazan Bayramı’nda Ne Yapacak?

Merhaba Sevgili Ben derim ki… Ailesi,

Herkesin heyecanla beklediği bayram tatili geldi çattı!

Tüm yıl boyunca hem öğrencilerin, hem çalışanların, hem de aile büyüklerimizin sabırla beklediği bayram tatilinin herkes için farklı bir anlam taşıdığını biliyoruz. Kimi evinde dinlenmek ister, kimi ailesiyle vakit geçirmek ister, kimi ikisini birden yapmak ister…

Türkiye geneli 15 yaş üstü 4133 kişinin katıldığı araştırmamızda insanların Ramazan Bayramı hakkındaki görüşlerini ve düşüncelerini aldık. Gelin, sonuçları birlikte inceleyelim…

Aile büyüklerini ziyaret etmek öncelikli!

Bayramda neler yapacağımızı bir çoğumuz çok önceden planlıyoruz. Uzun zamandır beklenen tatili nasıl geçireceğiz?

Katılımcıların %40’ının bu Ramazan Bayramı için planı aile büyüklerini ziyaret ederek, onlarla vakit geçirmek. Sonuçta bütün sene iş ve okul yoğunluğu yüzünden ailemizi, yakınlarımızı ihmal edebiliyoruz. Bu nedenle dini bayramlar çok güzel bir fırsat olabiliyor. Katılımcıların sadece %5’i tatile gideceğini belirtse de %21’lik kesim hem tatil yapacağını, hem de ailesini ziyaret edeceğini belirtti. %23 ise kendi evinde zaman geçirip dinleneceğini belirtti.

Bayramın Covid19’a etkileri!

Bayramda büyük çoğunluk aile ziyareti yapacağını belirtti. Peki, bayramda bu ziyaretlerin Covid19 yayılımına etkisi ne derecede olur?

Bayram Covid19 vakalarının artacağını düşünenlerin oran %55. Azalacağını düşünenlerin oranı %3 iken, değişmeyeceğini düşünenlerin oranı %29. Kararsız olanlar ise %13’lük kesimi oluşturuyor.

Bayramların eski havası yok!

Katılımcılara günümüzde dini bayramların kutlanma şekilleri hakkında düşüncelerini sorduğumuzda eskiye büyük bir özlem olduğunu gördük.

Katılımcıların sadece %8’lik kısmı bayramların eskisi gibi kutlandığını belirtti. Ancak %84 gibi çok büyük bir kısım eski bayramlara özlem duyuyor. Bu da eskiye olan özlemimizi özetliyor. Belki teknolojinin iyice hayatımıza girmesi, belki yaşam şartlarının farklılaşması… Bir çok faktör eski bayramlara özlem duymamıza sebep oluyor.

Bayramın en beklenen yiyecekleri!

Bayram aynı zamanda güzel yiyecekler, dolu sofralar demek. Peki, bayramda en çok hangi yiyecekleri bekliyoruz?

Bayramda katılımcıların %26’sı baklava yemeyi bekliyor. %21 sarma beklerken, börek bekleyenlerin oranı ise %13.

Bayram tatili süresi

Ramazan Bayramı tatili 2 Mayıs Pazartesi ile 4 Mayıs Çarşamba günlerini kapsıyor. Peki, bu tatil yeterli mi yoksa 9 güne uzatılmalı mı?

Katılımcıların 4’te 1’i tatilin 9 güne uzaması gerektiğini düşünüyor. Uzun bir aradan sonra gelen bu bayram tatilini doya doya geçirmek istediğimiz ortada.

Peki, sen bayram tatili hakkında ne düşünüyorsun? Düşüncelerini yazımızın altında veya sosyal medya sayfalarımızda paylaşabilir, herkesin faydalanmasını sağlayabilirsin 🙂

Ben derim ki platformuna üye değilsen hemen üye olabilir ve bunun gibi daha birçok kamuoyu araştırmasına katılabilirsin. Aramıza katılmak için hemen tıkla

Bu sayfadaki içeriğin tüm hakları www.benderimki.com sitesine aittir. Burada sağlanan bilgilerin doğrudan veya dolaylı, herhangi bir şekilde kullanılması durumunda referans gösterilmesi zorunludur.

Bizi daha yakından takip etmek için:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir