Yeşilçam Sineması

Merhaba Sevgili Ben derim ki… ailesi,

7’den 70’e hepimizin severek izlediği Yeşilçam sinemasının en sevilenlerini NG Araştırma olarak analiz ettik. Peki hangi Yeşilçam filmini tekrar tekrar izliyoruz? Yeşilçam’ın en romantik filmi hangisi? Sen de nostalji seviyorsan ve Yeşilçam’ın en sevilenlerini merak ediyorsan yazımızı okumaya başlayabilirsin!

Kamuoyu araştırmamızı 5-10 Ekim 2022 tarihleri arasında, Türkiye genelinde 15 yaş ve üstü,
farklı sosyo-ekonomik gruplardan, 1491 kişinin katılımı ile online araştırma platformumuz benderimki.com üzerinde gerçekleştirdik. Gelin sonuçları birlikte inceleyelim!

Yeşilçam filmleri izlemeyi seviyor muyuz?

Ülkece Yeşilçam kuşağına olan derin tutkumuz aşikar. Araştırmamızın sonucu da durumu kanıtlar nitelikte oldu. Bakalım katılımcılarımız Yeşilçam filmlerini izlemeyi seviyor mu?

Sonuçları incelediğimizde katılımcılardan her 10 kişiden 9’u yeşilçam filmlerini izlemeyi sevdiğini belirtti.

Hababam Sınıfı serisi vazgeçilmezimiz!

Her sahnesini ezbere bildiğimiz halde aynı yerde aynı duyguyu hissederek kim bilir kaç kez izledik. Katılımcılara tekrar tekrar izledikleri Yeşilçam filmlerini sorduk.

%43’lük oy oranıyla Hababam Sınıfı serisi birinci sıraya yerleşirken, Neşeli Günler ve Selvi Boylum Al Yazmalım filmleri %10’luk oranlarıyla 2. sırayı paylaştı.

Yeşilçam’ın en unutulmaz aşk filmi hangisi?

Yeşilçam’ın başyapıtlarından biri kabul edilen filmde Kadir İnanır ve Türkan Şoray aşklarını öyle kalbimize işlemişlerdir ki hemen hemen hepimizin bildiği o replik hala hafızalarımızda canlı kalmaya devam etmiştir. ”Sevgi neydi? Sevgi emekti!”

Katılımcılarımız %59 oy oranıyla en romantik yeşilçam filmi olarak Selvi Boylum Al Yazmalım filmini tercih etti.

Yeşilçam’ın en komik filmi hangisi?

Katılımcılarımıza Yeşilçam’ın en komik filmini sorduğumuzda, %45’inin cevabı Hababam sınıfı serisinden yana oldu. Böylelikle iki farklı kategoride Hababam Sınıfı filmleri birinci sırada yerini almış oldu. Süt Kardeşler filmi %12 oy oranıyla 2. sırayı alırken, %10 oy oranıyla Şabanoğlu Şaban filmi ise 3. sırada yerini aldı.

Yeşilçam’ın en sevilen oyuncuları şaşırtmadı!

Yeşilçam sinemasının hafızalarda yer etmesinin önemli nedenlerinden biri, oyunculardır. Bazen güldürüp bazen hüzünlendiriyorlar. Rol aldıkları karakterlerle adeta bütünleşen usta isimlerden en sevdiklerimiz kimler?

Araştırma sonuçlarına baktığımızda, katılımcıların en sevdiği erkek oyuncu %47’lik oy oranıyla Kemal Sunal oldu. 2. sırada %16’lık oy oranıyla Tarık Akan yer alırken onu, Cüneyt Arkın %14’lük oy oranıyla takip etti.

Katılımcılar, en sevdiğin kadın oyuncu sorusuna verikleri cevaplarla %28 oy oranıyla Türkan Şoray ve Adile Naşit’i 1. sıraya yerleştirdiler. Gülşen Bubikoğlu %14 oy oranıyla onları takip etti.

Ölenleri rahmet, yaşayanları minnet ile anıyoruz…

Kemal Sunal’ın en sevilen filmi hangisi?

Senaryolarıyla, müzikleriyle ve tüm ekibiyle Kemal Sunal filmleri, bir döneme damgasını vurdu ve genç yaşlı herkes tarafından halen sevilmeye devam ediyor. Yaşamına bir çok rol, 80 küsür sinema filmi sığdırmış, kalbimizde taht kuran nam-ı diğer İnek Şaban, Kemal Sunal’ın en sevilen filmlerini araştırmamız sonucunda derledik.

Katılımcıların %13’ü Süt Kardeşler filmini tercih ederken %11 oy oranıyla Çöpçüler Kralı , %10 oy oranıyla Tosun Paşa listede yerlerini aldı.

Yeşilçam’ın en iyi yönetmeni hangisi?

Sinema kültürünün ülkemizde gelişmesine büyük katkı sağlayan faktörlerden biri de şüphesiz yönetmenlerdir. Peki katılımcıların başarılı bulduğu en iyi yönetmen kim? Hadi birlikte inceleyelim!

%32 oy oranıyla Ertem Eğilmez 1. sıraya yerleşiyor. Onu %26 oy oranıyla Kartal Tibet izliyor. Yılmaz Güney ise %19 oy oranıyla 3. sırada yerini alıyor.

Böyle oyunculuklar, böyle içten senaryoya sahip filmler… bir daha olur mu, gelir mi? Bu sorunun cevabını bilemeyiz. Ama dönüp dönüp aynı Yeşilçam filmlerini izlemeye devam edeceğimiz kesin.

Peki, senin Yeşilçam sinemasının en sevilenleri ile ilgili düşüncelerin neler? Lütfen düşüncelerini bizimle yazımızın altında veya sosyal medya hesaplarımızda paylaş!



Bu sayfadaki içeriğin tüm hakları www.benderimki.com sitesine aittir. Burada sağlanan bilgilerin doğrudan veya dolaylı, herhangi bir şekilde kullanılması durumunda referans gösterilmesi zorunludur.

Ben derim ki platformuna üye değilsen hemen üye olabilir ve bunun gibi daha birçok kamuoyu araştırmasına katılabilirsin. Aramıza katılmak için hemen tıkla

Bizi daha yakından takip etmek için:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir