Hayatımızın Bir Parçası: Stres

Merhaba sevgili Ben derim ki… ailesi,

Değişen hayat şartları nedeniyle günümüzde hemen hemen herkes farklı konularda stres oluyor. Strese yol açan etmenlerin sayısı ise çok fazla. Ekonomik nedenler, gelecek kaygısı, koronavirüs salgını gibi sebeplerden her geçen gün strese maruz kalıyoruz.

Peki, ülke olarak son zamanlarda ne kadar mutluyuz? Gelecekten mutluluk beklentimiz var mı?

NG Araştırma olarak bu soruların cevaplarını öğrenmek için 11-20 Ekim 2022 tarihleri arasında, Türkiye genelinde 15 yaş ve üstü, farklı sosyo-ekonomik gruplardan, 2478 kişinin katılımı ile bir kamuoyu araştırması yaptık. Gelin sonuçları birlikte inceleyelim!

Son zamanlarda mutluluk oranımız nasıl?

Tanımlanması en zor kelimelerden biri de mutluluktur. Bunun sebebi ise herkese göre değişkenlik göstermesidir. Bizi gerçekten ne mutlu eder? Bu sorunun cevabı kimine göre iş, kimine göre para kimine göre ise aşktır. Peki, ülke olarak son zamanlarda ne kadar mutluyuz? Katılımcılarımıza sorduğumuz bu sorunun cevabını hadi birlikte inceleyelim!

Yaptığımız araştırmada katılımcılara son zamanlarda ne kadar mutlu olduğunu sorduk. Her 10 kişiden 4’ü kendini ne mutlu ne mutsuz hissediyor. Mutlu hissedenlerin oranı ise mutsuz hissedenlere göre daha çoğunlukta.

Günlük hayatımızda ne kadar stresliyiz?

Günlük hayatımızda karşılaştığımız bazı olumsuzluklar, ruhsal olarak bizi strese sokarak yaşamımızı olumsuz etkiler. Kimi zaman stresle başa çıkıp üstesinden geldiğimiz durumlar olsa da kimi zaman yenik düşüp günlük ruh halimize olumsuz yansıtabiliyoruz.

Araştırmamızda her 10 kişiden 9’u günlük hayatında stresli olduğunu belirtti.

Stresin en büyük kaynağı ne?

Stres, çağımızın sorunlarından biri. Hayat koşuşturmacası, iş, okul, ekonomi, gibi nedenler zaman zaman stres seviyemizin artmasına sebep oluyor. Katılımcılara stresli hissetmesinin sebebini sorduk. Yanıtlar ise oldukça düşündürücü!

Araştırma sonuçlarına baktığımızda, katılımcıların büyük çoğunluğunun stres kaynağı, %40’lık oranıyla ekonomik nedenler. %21’lik kesim ise gelecek kaygısı yaşamasının stres oluşturduğunu belirtti. %13’lük kesimin cevabı ise Aile oldu.

Gelecekten umutlu muyuz?

Zaman zaman bir çoğumuzun aklına takılan bir soru vardır. ”Gelecekte ne olacak?” Bu soru geleceğe dair planlar yapmamızı, hayaller kurmamızı sağlar. Çoğu zaman bu hayaller sayesinde bulunduğumuz zamana daha pozitif yaklaşırız ve motive oluruz.

Araştırmamıza göre katılımcılarımızın %44’ü gelecekte daha mutlu olacağını düşünürken %30’u mutluluk durumunun aynı olacağını düşüyor. Daha az mutlu olacağını düşünenlerin oranı ise %26.

Stresle başa çıkmanın bir çok yolu vardır. Bazı insanlar müzik dinleyerek, bazıları ise birileriyle sorunlarını konuşarak. Yönteminiz ne olursa olsun stresi kontrol altında tutmak çok önemlidir. Bu duyguyla baş etme yöntemlerin varsa, bunları yazımızın altında veya sosyal medya sayfalarımızda paylaşabilirsin. 🙂

Araştırma sonuçlarımız markalara yol göstermeye devam ediyor. Stres konulu araştırma sonuçlarımızın kullanıldığı Pharmaton reklamını aşağıdaki videodan izleyebilirsin.

Bu sayfadaki içeriğin tüm hakları www.benderimki.com sitesine aittir. Burada sağlanan bilgilerin doğrudan veya dolaylı, herhangi bir şekilde kullanılması durumunda referans gösterilmesi zorunludur.

Ben derim ki platformuna üye değilsen hemen üye olabilir ve bunun gibi daha birçok kamuoyu araştırmasına katılabilirsin. Aramıza katılmak için hemen tıkla

Bizi daha yakından takip etmek için:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir