Ruhun Gıdası : Müzik

Merhaba Sevgili Ben derim ki… ailesi,

Müzik dinlemek, birçoğumuz için vazgeçilemez bir tutku! İşe giderken, evde dinlenirken, spor yaparken veya çalışırken farklı tarzlarda müzikler dinleyerek ruhumuzu doyururuz. Kendimizi müziğin ritmine kaptırarak zamanın daha kaliteli geçmesini sağlarız.

Peki sen en çok hangi müzik türünü tercih ediyorsun? En çok kimin konserine gitmek isterdin?   NG Araştırma olarak bu soruları Türkiye genelinde 13-23 Ocak 2023 tarihleri arasında 15 yaş üzeri 3002 kişiye sorduk. Araştırmamız online araştırma platformumuz benderimki.com üzerinde gerçekleşti. Gelin sonuçları birlikte inceleyelim!

En sevdiğin müzik türü hangisi?

Katılımcılara favori müzik türlerini sorduğumuzda ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Katılımcıların %46’sının favori müzik türü Pop olurken, Arabesk ve Halk Müziği %11’lik oranlarıyla 2. sırayı paylaştılar.

Özellikle son dönemde Z kuşağının gözde müzik türlerinden biri olan Rap ve R&B ise %7’lik oranıyla 3. sıraya yerleşti.

En sevilen yöresel oyun hangisi?

Katılımcılar tarafından en çok sevilen yöresel oyun %34’lük oranıyla halay oldu. Ege’nin yöresel oyunu zeybek %22 ile 2. sırayı alırken, %13 ile misket 3. sırada yer aldı.

Karadeniz Bölgesi’nin sevilen oyunu horon ise %11’lik oranıyla katılımcılar tarafından unutulmadı.

Şarkı söylemeyi seviyor muyuz?

Sesimizin güzel olup olmadığından bağımsız, her birimiz gün içerisinde bir şeyler mırıldanırız hiç kuşkusuz. Kendi sesimizin güzel gelmesi de bizi şarkı söyleme konusunda tetikleyici bir diğer faktör tabi. 🙂 Peki, şarkı söylemeyi seviyor muyuz?

Katılımcıların %77’si şarkı söylemeyi sevdiğini belirtirken, %23’ü ise sevmediğini belirtti.

Unutulmaz dizi müzikleri!

Televizyon dizileriyle ilgili senaryolar ve oyuncular kadar aklımızda kalan bir diğer konu ise dizi jenerikleri. Öyle ki bazı dizi jeneriklerini duyduğumuz anda hangi diziye ait olduğunu hemen anlayabiliyoruz. Peki, en unutulmaz dizi jenerikleri hangisi?

Katılımcıların ilk tercihi %13’lük oranıyla Çukur oldu. %12’lik oranıyla 2. sırayı ise efsane dizi Aşk-ı Memnu aldı.

Ezel (%9), Diriliş Ertuğrul (%9), Muhteşem Yüzyıl (%8), Leyla ile Mecnun (%7) ve Bir İstanbul Masalı %6’lık oranlarıyla katılımcıların öne çıkarttığı diğer diziler oldu.

En başarılı dizi/film müziği bestecisi kim?

Dizi müziklerinin öne çıkmasında, en büyük pay hiç kuşkusuz bestecilerde. Peki, dizilerle birlikte özdeşleşen bu müziklerin bestecilerinde kimler öne çıkıyor?

Katılımcıların %44’ü son dönemin usta bestecisi Toygar Işıklı’yı öne çıkardı. %18’i ise Kıraç tercihinde bulunurken, katılımcılar tarafından %7 oy alarak 3. sırada gelen sanatçı ise Aydilge oldu.

En çok hangi konsere gitmek isterdin?

Birçoğumuz konser etkinliklerini severiz. Özellikle de sevdiğimiz sanatçılar olduğunda konserler adeta bir festival havasına bürünür. Biz de katılımcılara ilginç bir soru sormak istedik. Eğer imkanınız olsa, şu an hayatta olmayan hangi şarkıcının konserine giderdin dediğimizde sonuçlar çok fazla özlem barındırıyor.

Katılımcıların %26’sı usta sanatçı Barış Manço’nun konserine gitmek istediğini belirtirken, %14’ü Bozkırın Tezenesi olarak bilinen Neşet Ertaş’ın konserine gitmek istediğini belirtti. %13’ü Ahmet Kaya tercihinde bulunurken, %11’i se Müslüm Gürses’ten yana oy kullandı.



Bu sayfadaki içeriğin tüm hakları www.benderimki.com sitesine aittir. Burada sağlanan bilgilerin doğrudan veya dolaylı, herhangi bir şekilde kullanılması durumunda referans gösterilmesi zorunludur.

Ben derim ki platformuna üye değilsen hemen üye olabilir ve bunun gibi daha birçok kamuoyu araştırmasına katılabilirsin. Aramıza katılmak için hemen tıkla

Bizi daha yakından takip etmek için:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir