Stresin En Büyük Nedeni Ekonomik Sorunlar!

Merhaba sevgili Ben derim ki… ailesi,

Hayatın dönem dönem zorlaştığı bir gerçek. Özellikle son 3 yıldır Koronavirüsün hayatımıza girişi ve sonrasında bıraktığı ekonomik problemler ile dengeler çok fazla değişti.

Peki, sürekli değişen ülke gündemiyle, hayatımızdan ne kadar memnunuz?

NG Araştırma olarak bu soruların cevaplarını öğrenmek için 20-27 Ocak 2023 tarihleri arasında, benderimki.com aracılığıyla 15 yaş üzeri Türkiye geneli 1505 kişinin katıldığı bir kamuoyu araştırması yaptık. Gelin sonuçları birlikte inceleyelim!

Ne kadar mutluyuz?

Hayatın yoğunluğu içerisinde bazen geri plana atılan mutluluk kavramı aslında hayatı yaşanır kılan en önemli kavramlardan biri. Katılımcılara son zamanlarda ne kadar mutlu olduklarını sorduk.

Katılımcıların %33’ü kendini ne mutlu ne de mutsuz hissediyor. Son senelerde insanların sağlık ve ekonomik koşullarla mücadele etmesi, çeşitli zorluklarla uğraşırken inişli çıkışlı bir hayatları olması, onları hissizleştikleri bir noktaya taşımış olabilir mi? %19’u ise kendini mutsuz hissediyor. Mutlu hissedenlerin oranı ise %48.

Stresli miyiz?

Stresin hayatımıza olan etkilerinden kaçınmak için birçok yol arıyoruz. Peki, gerçekten stresten kaçabiliyor muyuz? Katılımcılara günlük hayatta ne kadar stresli olduklarını sorduk.

Bu soruya gelen yanıtları incelediğimizde stresin birçok insanın hayatının bir parçası olduğunu görüyoruz. Her 10 kişiden 4’ü kendini stresli hissederken, 5’i ise kısmen stresli olduğunu belirtti.

Her 10 kişiden yalnızca 1’inin stres yaşamadığını belirtmesi de oldukça düşündürücü!

Strese sokan nedenler ne?

Stres oranının ne kadar yüksek olduğunu gördük. Peki, bizi en fazla strese sokan sebepler neler?

Her 3 kişiden 1’inin en büyük stres kaynağı ekonomik sebepler. 4 kişiden 1’inin ise gelecek kaygısı.

En Büyük Stres NedenleriOran
Ekonomik nedenler32.96%
Gelecek kaygısı23.72%
İş/Okul12.23%
Aile11.30%
Duygusal sebepler8.90%
Geçmişte yaşadıklarım4.13%
Genel sağlığım6.18%
Trafik1.86%
Güvenlik0.80%
Hiçbiri1.00%

Gelecekten beklentimiz ne?

İnsanların şu anki durumları ile ilgili fikir edindik. Peki, gelecekten beklentileri neler? Gelecekte daha mutlu olacaklarını düşünüyorlar mı?

Her 10 kişiden 5’i gelecekte daha mutlu olacağını düşünüyor. Toplumun yaklaşık yarısı tüm sorunlara rağmen geleceğe hala umutla bakıyor. 10 kişiden 3’ü şimdiki kadar mutlu olacağını düşünürken, 2’si ise gelecekte daha az mutlu olacağını düşünüyor.

Araştırmamıza katılamamış olabilirsin ancak senin de yorumlarını okumak isteriz! Sorularımıza senin cevapların ne olurdu? Facebook, Instagram, Twitter ve burada blog yazımızın altında yorumlarını paylaşmanı bekliyoruz. 🙂



Ben derim ki platformuna üye değilsen hemen üye olabilir ve bunun gibi daha birçok kamuoyu araştırmasına katılabilirsin. Aramıza katılmak için hemen tıkla

Bu sayfadaki içeriğin tüm hakları www.benderimki.com sitesine aittir. Burada sağlanan bilgilerin doğrudan veya dolaylı, herhangi bir şekilde kullanılması durumunda referans gösterilmesi zorunludur.

Bizi daha yakından takip etmek için:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir