Akaryakıt Zamları Araç Kullanımını…

 

Sevgili Ben derim ki… ailemiz, merhaba!

13-20 Mayıs 2019 tarihleri arasında benderimki.com sitesi üzerinden yapılan, Türkiye geneli 2000 kişinin katıldığı, akaryakıt zamları üzerine yaptığımız anketimizin sonuçlarına hazır mısın? Halkımızın ulaşım konusundaki düşüncelerini, alışkanlıklarını gözler önüne seren sonuçları gel birlikte değerlendirelim.

 

Akaryakıt zamları araba kullanımını azalttı mı?

Araştırmamızdaki ilk sorumuz akaryakıta yapılan zamların araba kullanım alışkanlığını nasıl etkilediğiyle ilgiliydi.

Katılımcılarımızın %52’si akaryakıt zamlarından sonra daha az araba kullandıklarını belirtti. Buna karşılık olarak, %45 ise araba kullanım alışkanlıklarında bir değişiklik olmadığını söyledi. Buna göre yaklaşık her 2 kişiden 1’inin akaryakıt zamlarından etkilendiği ve araba kullanımını azalttığı görülüyor. Sen hangi grubun içindesin?

 

Toplu taşımayı artırmanın yolu, araçları yolcular için daha rahat hale getirmek!

Özellikle büyükşehirlerin sorunu olan trafik, günlük hayatımızda önemli bir zaman kaybına neden oluyor. Trafiğin azalmasında en etkili çözüm ise tabii ki toplu taşıma kullanımının arttırılması. Biz de üyelerimize toplu taşıma kullanımının artırılması için ne yapılmalı diye sorduk.

Katılımcıların 3’te 1’i toplu taşıma araçlarının konforlu hale getirilmesinin ve sayısının arttırılmasının toplu taşıma kullanımını artıracağı düşünüyor.

Yaklaşık olarak diğer 3’te 1’i ise toplu taşıma ücretlerinin azaltılmasının ya da ücretsiz yapılmasının toplu taşıma kullanımını artıracağını savunuyor.

Diğer öne çıkan çözüm önerisi ise; trafikte toplu taşıma araçları için özel yolların oluşturularak toplu taşıma araçlarının daha hızlı hale getirilmesi. Bu çözüm yöntemini önerenler her 4 kişiden 1’i.

Toplu taşımayı özendiren kamu spotu yayınlarının etkili olacağını düşünenler de var.

 

Sorularımıza senin cevapların ne olurdu? Araştırma sonuçları ve sorularımız hakkındaki yorumlarını tüm sosyal medya hesaplarımızda ya da blog yazımızın altında paylaşabilirsin 🙂

Bu sayfadaki içeriğin tüm hakları www.benderimki.com sitesine aittir. Burada sağlanan bilgilerin doğrudan veya dolaylı, herhangi bir şekilde kullanılması durumunda referans gösterilmesi zorunludur. Bizi daha yakından takip etmek için:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir