Google Authenticator ile Giriş Aşamaları

Hesabınızı daha güvenli hale getirmek için çift aşamalı güvenlik seçeneğini geliştirdik.

Siteye giriş yaparken aşağıdaki ekranla karşılaşıyorsanız (mobil uygulamadan veya bilgisayardan girmeniz farketmez), yazımızın devamındaki yönlendirmeleri takip etmenizi öneririz.

Google Authenticator’ı İndirme

Uygulamayı aşağıdaki linklerden ücretsiz indirebilirsiniz.

Android için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.authenticator2

iOS için: https://apps.apple.com/tr/app/google-authenticator/id388497605



Google Authenticator’ı Tanımlama

Google Authenticator uygulamasına giriş yaptığınızda +’ya basınız.

Kullanmak istediğiniz yöntemi seçiniz.

  • Eğer mobil uygulamadan giriyorsanız, aynı telefondan QR kodunu tarayamazsınız. Bu durumda kurulum anahtarı girebilirsiniz.
  • Eğer bilgisayardan giriyorsanız QR kodunu taratarak işlemlere devam etmek daha pratik olacaktır.


1. Seçenek: Kurulum Anahtarı ile Tanımlama

“Hesap” kısmına, benderimki.com’daki kullanıcı adınızı, “Anahtar” kısmına, benderimki.com’daki (ya da mobil uygulamadaki) ekranda gösterdiğimiz Kurulum anahtarını giriniz. Sonra “Zamana dayalı” ayarını seçerek Ekle’ye basınız.

Google Authenticator “zamana dayalı” ayarıyla, size özel ve geçici süre kullanılmak üzere 6 haneli bir kod verir. Sitemize giriş yapmak istediğinizde Google Authenticator uygulamasından aldığınız kodu girmeniz gerekir. Her zaman farklı bir kod verildiği için Google Authenticator uygulamasının telefonunuzda yüklü olması gerekmektedir. Her seferinde farklı bir kod oluşturulması, hesabınızın kötü niyetli kişiler tarafından ele geçirilmesini engellemeye yardımcı olur.



2. Seçenek: QR Kod ile Tanımlama

Eğer QR kodunu tara seçeneğini seçtiyseniz, kameranız açılacaktır. Sitemizde yer alan karekodu taratmalısınız. Google Authenticator uygulamasının ekranında çıkan 6 haneli kodu sitemizdeki kare kodun altında yer alan kutuya girdiğinizde benderimki hesabınızla Authenticator uygulamasını başarılı bir şekilde bağlamış olursunuz.

Önemli Not : Google Authenticator uygulamasını telefonunuzdan kaldırmayıp, benderimki.com üzerinden hesabınıza giriş yapmaya çalıştığınızda ekranda QR kod çıkıyorsa, o halde Google Authenticator uygulamasında öncelikle benderimki.com hesaplarına ait kaydı silmeniz gerekmektedir. Sonrasında QR kodu okutarak tekrar tanımlamanız gerekir.

Silmek için Android telefonlarda kaydın üstüne uzun basılı tuttuktan sonra ekrana gelen sil seçeneğine tıklamalısınız. iOS cihazlarda ise menüden düzenle dedikten sonra ilgili kaydın üstüne tıklayıp detaylarda görünen sil butonuna tıklamanız gerekmektedir.

Google Authenticator uygulamasında hata alanlar için;

Google Authenticator uygulaması ile QR kod kullanarak giriş yapmayı denerken farklı cihazlardan denememeniz, bilgisayar üzerinden yapıyorsanız farklı sekmeler açmamanız gerekmektedir.

Çünkü açtığınız her sekmede ve denediğiniz her farklı cihazda verilen QR kod farklı olacaktır.

Bu sebeple QR kod ile giriş yapıyorsanız, tek sekme/cihaz üzerinden ilerleyerek ekranda gördüğünüz kodu telefonunuzdan okutunuz ve aldığınız güvenlik kodunu ekrandaki ilgili kısma giriniz.

Google Authenticator uygulaması ile giriş sırasında geçersiz kod sorunu ile karşılaşmanız halinde aşağıdaki adımları takip ediniz.

•    Google Authenticator uygulamasına giriniz.

•    Sağ üstteki üç noktaya tıklayarak ayarlara giriniz.

•    Kodlar için zaman düzeltmeye basınız.

•    Şimdi senkronize et’e basınız.

Adımları tamamladıktan sonra tekrar giriş yapmayı deneyebilirsiniz.



Genel içinde yayınlandı

Google Authenticator ile Giriş Aşamaları” için 22 yorum

  1. “Anahtar” kısmına, benderimki.com’daki (ya da mobil uygulamadaki) ekranda gösterdiğimiz Kurulum anahtarını giriniz.
    Ekranda nerede acaba.şifremizi de yazsak kabul etmiyor.

    1. Merhaba Ayşe, sitemizin iletişim bölümünden yaşadığın problemi detaylı bir şekilde ilettiğinde en kısa sürede sana yardımcı olacağız.

  2. Tmm da benim hesabımda ele geçirme ,kötü kullanım vs.. hiçbir olumsuzluk yoktu,bu uygulamadan dolayı hiç giremez,anketleri bırakın çözmeyi bakamaz olduk!Bu nasıl güvenlik!Telefonda zaten güvenlik var!E şimdi kaç zamandır mağdur da olduk,bunu bize telafi etmeniz gerekir,belki istenmeyen bir durumda olsa haksızlık oluyor,kaybediyoruz!Güvenlik zorluk getiriyor ve bizim güvenimiz zedeleniyor!Lafla olmuyor!Bu uygulama bize puan kazandırmıyor, kazandırmalı!Kaybedilen zaman ve anketler gözlenip saklanmalı ve mutlaka puan olarak yüklenmeli!İşte asıl güven ve güvenlikli güvenilirlik budur!Dikkate alınız,işe yarayacaktır.!

  3. Bu sistem hiç biseyi kabul etmiyor giremiyorum anketlere ne biçim birşeyse bu yardımcı olanda yok

    1. Merhaba Aytaç, sistemden kontrol ettiğimizde, problemini çözme noktasında sana yardımcı olduğumuzu ve artık hesabına giriş yapabildiğini görmekteyiz. Problemin devam ediyor mu?

    1. Merhaba Yasemin, yaşadığın problemi sitemizin iletişim bölümünden ilettiğinde en kısa sürede sana geri dönüş sağlayacağız.

      1. Merhaba, sana yardımcı olabilmemiz adına sitemizin iletişim bölümünden bize yazabilir misin?

    1. Merhaba Haydar, sistemden kontrol ettiğimizde probleminin çözüldüğünü görmekteyiz. Bu gibi durumlarda sitemizin iletişim bölümünden yazdığında sana daha hızlı yardımcı olabiliriz. 🙂

    1. Merhaba Mehtap, sitemizin iletişim bölümünden bize yazdığında detaylı açıklamalarımızı sana ileteceğiz. 🙂

  4. İyi güzel de verdiginiz güvenlik anahtarı dediginiz şey ekeanda malesef yok onu nasıl bulacagız

    1. Merhaba Mehmet, iki adımlı kimlik doğrulama anahtarın sıfırlandı. Hesabına giriş yapmaya çalıştığında açılan ekranda güvenlik anahtarı bilgini görebileceksin. Sonrasında blog sayfamızdaki işlemleri tek tek uyguladığında hesabına giriş yapabilirsin. Yaşadığın problem devam edecek olursa sana daha hızlı yardımcı olabilmemiz adına sitemizin iletişim bölümünden bize yazabilirsin.

    1. Merhaba Hüsra, iki adımlı kimlik doğrulama anahtarın sıfırlandı. Hesabına giriş yapmaya çalıştığında açılan ekranda güvenlik anahtarı bilgini görebileceksin. Sonrasında blog sayfamızdaki işlemleri tek tek uyguladığında hesabına giriş yapabilirsin. Yaşadığın problem devam edecek olursa sana daha hızlı yardımcı olabilmemiz adına sitemizin iletişim bölümünden bize yazabilirsin.

    1. Merhaba Neşe, iki adımlı kimlik doğrulama anahtarın sıfırlandı. Hesabına giriş yapmaya çalıştığında açılan ekranda güvenlik anahtarı bilgini görebileceksin. Sonrasında blog sayfamızdaki işlemleri tek tek uyguladığında hesabına giriş yapabilirsin. Yaşadığın problem devam edecek olursa sana daha hızlı yardımcı olabilmemiz adına sitemizin iletişim bölümünden bize yazabilirsin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir