Sağlıklı Yaşam için Sağlıklı Beslenme!

Merhaba Sevgili Ben derim ki… ailesi,

Sağlıklı beslenme, vücut ve zihin dengemizi sağlamamız ve hayatımızı bu dengede sürdürebilmemiz için gereken yaşamsal aktivitelerimizin belki de en önemlisi! Yediklerimiz bedenimizi beslerken aynı zamanda psikoloijimizi de şekillendirebiliyor.

Sağlıklı yaşam, birçoğumuz için yaşam döngüsünün vazgeçilmez bir unsuru olurken salgın sürecinden sonra, belki dikkat etmeye çok daha fazla eğilimli olduğumuz bir konu haline geldi. Bu konu çerçevesinde, NG Araştırma olarak insanların sağlıklı beslenmeye ne kadar dikkat ettiğini araştırdık ve sonuçları analiz ettik.

Kamuoyu araştırmamız 22 Temmuz-14 Ağustos 2020 tarihleri arasında 15 yaş üzeri, Türkiye geneli 6524 kişinin katılımı ile online araştırma platformumuz benderimki.com üzerinde gerçekleşti. Gelin sonuçları birlikte inceleyelim!

Sağlıklı beslenmeye dikkat ediyor musun?

Sağlıklı beslenme her birimiz için farklı bir durumu temsil edebilir ya da bunların bir bütününü oluşturabilir; vücudumuzu güçlü kılmak, kilomuzu korumak, zihin ve ruh dengemizi sağlamak veya daha fazlası…

Araştırmamızda, insanlara ihtiyaç duyulan besin öğelerini dengeli oranda almalarını sağlayan sağlıklı beslenme tarzına ne kadar dikkat ettiğini sorduk!

Araştırmamıza katılan her 10 kişiden 5’i beslenmelerine bazen dikkat ettiklerini, 4’ü sağlıklı besinler almaya bizzat önem verdiğini belirtti. Kalan kişilerin ise bu duruma dikkat etmediğini görüyoruz.

Diyet yapar mısın?

Kimimiz için ‘ceza’ olarak algılanan, kimimiz için ise hayat tarzı haline gelen ve beslenme programımıza disiplin getiren diyet için envai çeşit adımlar ve programlar mevcut!

Uzman tavsiyeleri de edindiğimiz bu süreçte hem kilomuzu korumak hem de kilo vermek için belki rutinimizden çok farklı diyet programlarını da keşfedebiliriz!

Araştırmamızda her 10 kişiden 4’ü arada diyet yaptığını ve 3’ü nadiren diyete girdiğini belirtti. Bu 10 kişiden sadece 1’i hayatının her zaman bir diyet programında olduğunu, kalan 2 kişi ise hiçbir zaman diyet yapmadığını söyledi!

Fast-food tüketiyor musun?

Sağlıklı yaşam için beslenmemize özen göstersek bile, öğün ya da atıştırmalık olarak kaçamak yaptığımız zamanlar da tabii ki olabiliyor.

Araştırmamızda çıkan sonuçlarda her 10 kişiden 6’sı bazen fast-food tükettiğini belirtirken 3’ü rutin olarak fast-food yemeyi tercih ettiğini söyledi. Kalanlar ise hiçbir şekilde fast-food tüketmediğini ifade etti.

Fast-food tüketim sıklığı!

Ülkemizde çok fazla alternatifi olan, bizi kokusu ve tadıyla kendine çeken hazır yemek lezzetlerini arada bile olsa tüketmek kendimize vereceğimiz en tatlı ödüllerden biri olabilir!

Peki fast food tüketen insanlarımızın ne sıklıkta bu besinleri yemeyi tercih ettiğini gelin birlikte inceleyelim!

Araştırmamız her 10 kişiden 4’ünün ayda 2-3 defa fast food tükettiğini, 2’sinin haftada birkaç kez yediğini ve 1’inin ise günde bir veya daha fazla yemeyi tercih ettiğini gösteriyor. Kalan kişiler ise fast-food yeme alışkanlığını daha seyrek gösteren topluluğu oluşturuyor.

En çok tükettiğimiz besin türleri!

İştahla tükettiğimiz yemeklerin lezzeti yanında besleyici de olması bazılarımızın özellikle arzu edeceği bir durum. Bunun yanında, vücuduna sadece vitamin ve mineral bakımından zengin içerikler sağlayacak besinleri almayı yaşam biçimi haline getirenlerimiz var.

Araştırmamızın sonuçlarına göre, tavuk en çok tüketilen besinlerden biri. Tavuk ilk sırada olsa da farklı gruplardaki besin türleri orantılı bir dağılım gösteriyor. Bu durum, Türk mutfağının lezzetinin yanında besleyici tarifler de keşfedebileceğini düşünen, ve zengin menü seçeneklerini deneyen kişilerin çoğunlukta olabileceğini ortaya çıkarmış oluyor.

Türkiye’de tercih edilen besin türleri şu şekilde:

Tavuk63%
Kırmızı et59%
Sebze55%
Meyve55%
Süt & Süt ürünleri54%
Çorba46%
Baklagiller (nohut,mercimek,fasülye,vb)45%
Makarna43%
Tatlı43%
Kuruyemiş40%
Tahıl Ürünleri (buğday,pirinç,yulaf vb.)38%
Kızartma37%
Hamur işleri36%
Balık34%
Ekmek33%
Kuru meyveler21%

Peki senin tercih ettiğin besin türleri hangisi? Keşfettiğin ve uyguladığın farklı tariflerin varsa, bunları yazımızın altında veya sosyal medya sayfalarımızda paylaşabilir, belki de menü seçeneklerimizi artırmamıza katkı sağlayabilirsin!

Bu sayfadaki içeriğin tüm hakları www.benderimki.com sitesine aittir. Burada sağlanan bilgilerin doğrudan veya dolaylı, herhangi bir şekilde kullanılması durumunda referans gösterilmesi zorunludur. Bizi daha yakından takip etmek için:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir