Birikim = Tasarruf

Merhaba değerli benderimki.com ailesi!

21. yüzyıl dünyasının en önemli sorunlarından biri nüfus artışı. Artan insan nüfusu yaşanan olumsuzlukları da beraberinde getiriyor. İşsizlik ve ekonomik kaygılar, stres ve gelecek kaygısına sebep oluyor. Her ne kadar gelişen teknoloji ve bilim bizi modern bir çağda yaşatıyor olsa da o imkanlara ulaşmak için elimizi cebimize atmamız gerekiyor. Çevremize baktığımızda gördüğümüz modern yapılar, mağazalar, taşıtlara sahip olabilmek ya da oradan alışveriş yapabilmek için iki kere düşünmek durumunda kalabiliyoruz. Alım gücümüzü arttırmak için daha çok birikim yapıyor, ek gelir sağlamaya çalışıyoruz.

Peki sen önümüzdeki aylarda alım gücünün artacağını düşünüyor musun? Devir birikim devri, ben birikim yapıyorum diyenlerden misin?

Bu soruları 5 – 15 Ağustos 2019 tarihleri arasında, benderimki.com sitesi üzerinden 2322 kişiye sorduk. Araştırmamızın sonuçlarını merak ediyorsan okumaya devam et. 🙂

Araştırmamıza göre önümüzdeki aylarda alım gücünün artacağını düşünenlerin oranı %41 iken değişmeyeceğini düşünenler %38’i oluşturuyor. Alım gücünün azalacağını düşünenler ise %21 ile en az paya sahipler.

Kimimiz geleceğe yatırım için, kimimizse acil ihtiyaçlarımız olduğunda kullanmak üzere kazancımızı biriktirmeye uğraşıyoruz. Tabii bu her zaman o kadar kolay olmuyor.

Birikim yapıyor musun sorumuza evet diyenlerin oranı %41 iken, gelirinin birikim yapmaya yeterli olmadığını belirtenler %54’lük kesimi oluşturuyor. Kalan %5 ise birikim yapmak istemediğini belirtti.

Ev ve kişisel ihtiyaçlarımız için harcama yaparken bir bakıyoruz, hop tüm paramız bitivermiş. Ancak belki küçük adımlarla birikim yapmayı kolaylaştırabiliriz. Bunun en güvenilir yöntemi tasarruf yapmak! Yaratıcılık en çok işimize yarayacak yeteneklerden olabilir. Örneğin bir arkadaşımıza hediye almak yerine el emeği bir hediye hazırlayabilir, eski eşyalarımızı dönüştürüp boyayabilir, giymeyeceğimiz kıyafetleri değerlendirebilir ya da satabiliriz. Eee teknolojinin nimetlerini de kullanmak lazım! Artık birçok kişi internetten kullanmadığı eşyalarını satıyor 🙂

Araştırmamıza katılanların sadece %17’si ekonomik durumundan memnun olduğunu söylerken %40’ı mutsuz olduğunu belirtti.

Araştırmamıza katılamamış olabilirsin ancak senin de yorumlarını paylaşmanı isteriz! Sorularımıza senin cevapların ne olurdu? Facebook, Instagram, Twitter ve blog yazımızın altında yorumlarını paylaşmanı bekliyoruz:)

Bizi daha yakından takip etmek için:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir