Beklediğimiz An: Tatil Zamanı!

Tüm yıl boyunca belki de hayalini kurduğumuz en güzel ve eğlenceli zaman! Stres atabileceğimiz, eğlenebileceğimiz, ya da sadece dinlenebileceğimiz bu zamanlar, bizi hayat rutininde motive eden en güzel aktivitelerden olabilir!

Hepimizin kısa veya uzun süreli kendimizi motive etme, enerjimizi artırıp çalışma hayatımıza devam etme, günlük işlerimizden sıyrılarak kendimize veya sevdiklerimize vakit ayırma ihtiyacımız vardır. NG Araştırma olarak insanların tatil tercihlerini ve beklentilerini analiz ettik.

Kamuoyu araştırmamız 05-18 Mayıs 2022 tarihleri arasında 15 yaş üzeri Türkiye geneli 4989 kişinin katılımı ile online araştırma platformumuz benderimki.com üzerinde gerçekleşti. Gelin sonuçları birlikte inceleyelim!

2022 yılında gözde tatil bölgeleri neresi olacak?

Yaptığımız araştırmada insanların 2022 yazında tatil için hangi bölgelere gideceğini sorduk! Dünya genelinde yaşadığımız ekonomik zorluklar ve pandemi sürecinin de etkisiyle bu yıl tatile gidemeyeceklerin oranı %23 oldu.

Tatile gidecekler arasında ise öne çıkan bölgeler %30’luk oranıyla Ege ve %25’lik oranıyla Akdeniz oldu.

En çok görmek istediğiniz tatil bölgesi hangisi?

Ülkemizin en büyük zenginliklerinden olan kültür ve turizm seçeneklerinin bizlere fazla alternatifler sunması hepimizin için büyük şans. Bu yıl çoğumuz için tatil planımız gerçekleşmediyse bile hep görmek istediğimiz yerler vardır.

Araştırmamızda her 10 kişiden 3’ü Ege ve aynı oranda kişi Karadeniz’i görmek istediğini belirtirken 2’si Akdeniz bölgesine gitmeyi arzuluyor. Kalan kişiler ise Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Marmara ve İç Anadolu bölgelerini görmek istediğini söyledi.

Tatil yapmamızı zorlaştıran nedenler!

Her ne kadar sebeplerimiz farklı olsa da genelde tatil algısı bize farklı bir yere gitmeyi anımsatır. Fakat bazı nedenlerden dolayı tatilimizi ertelemek zorunda kalabiliyoruz ya da neredeyse hiç tatile çıkamadan bir seneyi geçirebiliyoruz.

Katılımcılarımızın %45’i maddi gücünün olmamasından dolayı tatil yapmakta zorlandığını belirtirken, %28’i ise otel fiyatlarının çok yüksek olmasından şikayetçi oldu.

Koronavirüs salgınını öne sürenlerin oranın %3 olması oldukça dikkat çekici. Bu sonuç bize ülkemizde pandeminin artık günlük hayata yön veren etkenlerden olmadığını gösteriyor.

En son tercih ettiğin konaklama türü hangisi?

Araştırmamıza göre her 3 kişiden 1’i en son tatilini otelde geçirmeyi seçerken hemen arkasından akraba veya tanıdık yanında kalmayı tercih edenler geliyor. Ev kiralamanın da tercihlerde yükseldiğini görüyoruz.

Yurt dışı tatili hayal mi?

Farklı ülkelerin kendine has kültür çeşitliliğini ve doğal güzelliklerini görmek, deneyimlemek güzel tecrübeler katar. Hatta dünya turu birçok kişinin hayallerini süsler.

Katılımcılara yurt dışında kaç defa tatil yaptığını sorduğumuzda, her 10 kişiden 8’i yurt dışında henüz tatil yapmadığını belirtti. Her 10 kişiden 1’i hayatında 1 defa başka ülkede tatil yapma fırsatı edindiğini, kalan 1 kişi ise 2 veya daha fazla sayıda tatil için yurt dışına gittiğini belirtti.

Peki senin en çok görmek istediğin yer neresi? Gidip deneyimlediğin veya ilginç bir yer olduğunu düşündüğün tatil fikrin varsa, bunları yazımızın altında veya sosyal medya sayfalarımızda paylaşabilir, bir sonraki tatil planlarımız için bizlere farklı fikirler verebilirsin 🙂



Ben derim ki platformuna üye değilsen hemen üye olabilir ve bunun gibi daha birçok kamuoyu araştırmasına katılabilirsin. Aramıza katılmak için hemen tıkla

Bu sayfadaki içeriğin tüm hakları www.benderimki.com sitesine aittir. Burada sağlanan bilgilerin doğrudan veya dolaylı, herhangi bir şekilde kullanılması durumunda referans gösterilmesi zorunludur.

Bizi daha yakından takip etmek için:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir