Türkiye’de Eğitim

Merhaba Sevgili Ben derim ki… ailesi,

Çocuklarının iyi bir eğitim almasını isteyen ailelerin en merak ettiği sorulardan biri olan “Özel okul mu devlet okulu mu?” sorusu! Öğrencilerin eğitimi için çok büyük bir değere sahip olan okullar, son dönemlerde oldukça çeşitli hale geldi.

Peki, çocuğumuzu özel okula göndermek istiyor muyuz? Devlet okulu tercih etmemizin ana sebepleri neler?

Kamuoyu araştırmamızı 8-21 Şubat 2023 tarihleri arasında, Türkiye genelinde 28 yaş ve üstü, okuyan çocuğu bulunan, 1470 ebeveynin katılımı ile online araştırma platformumuz benderimki.com üzerinde gerçekleştirdik. Gelin sonuçları birlikte inceleyelim!

Ankete katılan her 20 kişiden 17’sinin çocuğu devlet okuluna, 3’ünün ise özel okula gidenlerden oluşuyor.

Devlet okulunu tercih etme sebepleri!

Çocuğu için devlet okulunu tercih eden ailelere, bu tercihin arkasında yatan nedenleri sorduk. Katılımcıların %73’ünün nedenleri arasında, özel okulların pahalı olması bulunuyor. Katılımcıların %45’i tarafından belirtilen diğer bir neden ise aile bütçesinin özel okul için yeterli olmaması.

Çocuğunun gittiği devlet okulundan memnun olanların oranı %31 olurken, %19’u özel okulları gereksiz bulduğunu, %16’sı ise devlet okullarındaki eğitimin daha iyi olduğunu düşünüyor.

Şartların uygun olsa çocuğunu özel okula gönderir misin?

Çocuğunu devlet okuluna gönderen %85’lik kesime, tüm kişisel ve ailevi şartları uygun olsa çocuklarını özel okula gönderir miydin diye sorduk.

Katılımcıların %57’si tüm şartlar uygun olsa çocuğunu özel okula göndermeye sıcak bakarken, %24’ü bu konuda kararsız olduğunu belirtti. Tüm şartlarım uygun olsa da çocuğumu devlet okuluna gönderirim diyenlerin oranı ise %19 oldu.

Özel okul fiyatlarına yapılan zamlar korkutuyor!

Çocuğunu özel okula gönderen katılımcılarımıza, yapılan zamları nasıl bulduklarını sorduk. Katılımcıların %97’si yapılan zamların fazla olduğunu belirtirken, yalnızca %3’ü olması gerektiği kadar zam yapıldığını düşünüyor.

Yapılan zamların çok fazla olduğu düşünülmesine rağmen. önümüzdeki sene de çocuğunu özel okula göndereceklerin oranı her 3 kişiden 2’si.



Ben derim ki platformuna üye değilsen hemen üye olabilir ve bunun gibi daha birçok kamuoyu araştırmasına katılabilirsin. Aramıza katılmak için hemen tıkla

Bu sayfadaki içeriğin tüm hakları www.benderimki.com sitesine aittir. Burada sağlanan bilgilerin doğrudan veya dolaylı, herhangi bir şekilde kullanılması durumunda referans gösterilmesi zorunludur.

Bizi daha yakından takip etmek için:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir