Sağlıklı Yaşam, Spor ve Diet

sağlıklı yaşam

Merhaba sevgili Ben derim ki… ailesi.

Birçoğumuz çevremizden fiziksel görünümümüz hakkında en az bir kere yorum almışızdır. Seni tanıyıp, tanımamaları hiç önemli değil!
”Aa ne kadar zayıfsın, biraz kilo alsan daha güzel görüneceksin” ya da ” Bak boyun da uzun, şu yağlarından da kurtulsan aslında çok yakışıklısın” gibi cümleler. Bunların hepsini sil belleğinden. Önemli olan senin düşüncelerin, bedenini dinle yeter. Ona iyi bakıyor musun?

Kilondan memnun musun? Değilsen profesyonel yardım alıyor musun? Kendini sağlıklı hissediyor musun ve sağlıklı hissetmek için neler yapıyorsun? NG Araştırma olarak bu soruları 7-18 Ekim 2019 tarihleri arasında, benderimki.com online anket sitemiz aracılığıyla 15 yaş üzeri Türkiye genelinde 2508 kişiye sorduk. Hadi sonuçları birlikte inceleyelim!

Her 10 kadından 3’ü kilosundan memnun değil!

Aynaya baktığımızda gördüğümüz yansımadan memnun olmadığımız zamanlar olabilir elbette. Yemek yeme alışkanlığımız kilo alıp vermekteki tek etken olmayabilir. Bazen yaşanılan sağlık sorunları bazen de psikolojik sorunlar, uykusuzluk, stres gibi nedenlerden dolayı da bu durumlar ortaya çıkabiliyor. Ancak dikkat edelim bu bir kısır döngü! Hızlı kilo vermek ve almak ileride daha çok sağlık sorunlarını ve ruhsal çöküntüleri beraberinde getirebiliyor. O yüzden bu gibi durumlarda bir uzmanın kapısını çalmak en iyi seçenek olacaktır.1

Peki sen kilondan memnun musun? Bu sorumuza katılımcılarımızın 3’te 1’i evet cevabını verirken, hayır diyenler ise her 10 kişiden 3’ü oldu. Kalanlar da kısmen memnun olduğunu belirtti.

Yaşamak için yiyenlerden misin yoksa yemek için yaşayanlardan mı? Yemeği çok sevenler için itiraf edelim gidilen tatiller, o güzelim bayram sofraları, arkadaşlarla geçirilen bol sohbetli akşam yemekleri birer sınav gibi 🙂 Aman bir daha mı geleceğiz dünyaya deyip, gönlümüzce yiyor, e biraz da ipin ucunu kaçırıveriyoruz. Sonra da kilo kontrolü sağlamak için diyete sığınıyoruz.

Sen kilonu korumak ya da kilo vermek amaçlı diyet yapar mısın?
Bu sorumuza yaklaşık her 4 kişiden biri hiç yapmam cevabını verirken her zaman diyet yaparım diyenler ise 10 kişiden sadece 1 kişiydi. Kalan kişiler ise farklı sıklıklarda diyet yaptıklarını belirtti.

Kilo kontrolünü sağlamak bir istikrar meselesi. Aynı zamanda irade ve azim de gerektiriyor. Metabolizmamızı daha iyi anlamak, doğru bildiğimiz yanlışları öğrenmek ve en önemlisi sağlıklı kilo alıp, verebilmek için bir profesyonele danışabiliyoruz. Bu bir doktor, diyetisyen ya da antrenör olabilir.

Araştırmamıza katılan her 10 kişiden 7’si daha önce hiç profesyonel yardım almadığını belirtti. Şu an aktif olarak bir profesyonelden yardım alan kişiler sadece her 25 kişiden 1’i. Geriye kalan yaklaşık her 4 kişiden 1’i ise geçmişte ihtiyaç duyup yardım aldığını söyledi.

Sadece yeme alışkanlıklarımıza dikkat ederek ya da bilinçli bir beslenme programına sadık kalarak kilomuzu kontrol edebiliriz. Ancak bedenimizin daha güçlü, dinç, motive hissetmesini spor ile pekiştirebiliriz. Sporun yaşamdaki yeri herkes için farklı. Eğlence için spor yapan da var, vücudunu şekillendirmek için de. Biz de merak ettik ve sporu ne amaçla yaparsın diye sizlere sorduk. Birden çok neden belirtilebilen sorumuzda her 10 katılımcıdan 3’ü kilo vermek ve kilo kontrolü sağlamak için, her 10 kişiden 5’i sağlıklı yaşamak için spor yaptığını söyledi. Her 10 kişiden 2’si zihnini boşaltmak için spor yaptığını söyledi.

Araştırmamıza katılamamış olabilirsin ancak senin de yorumlarını paylaşmanı isteriz! Sorularımıza senin cevapların ne olurdu? Facebook, Instagram, Twitter ve blog yazımızın altında yorumlarını paylaşmanı bekliyoruz 🙂

Kaynaklar:
1. http://www.milliyet.com.tr/pembenar/kilo-almanin-gizli-nedenleri-874785

Bizi daha yakından takip etmek için:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir