Yurtdışı Tatili Hayal Mi?

Merhaba Sevgili Ben derim ki… Ailesi,

Yurtdışına çıkmak yeni tecrübeler, yeni maceralar için bir çoğumuza ilgi çekici gelebilir. Ancak, ülkemizde çeşitli nedenlerden dolayı hayatı boyunca hiç yurtdışına çık(a)mamış önemli bir kesim de var. NG Araştırma olarak, hiç yurtdışına çıkmayan kişilerle yaptığımız çalışmayla bu konuya ışık tutmak istedik.

Araştırmamız 29 Nisan – 4 Mayıs 2021 tarihleri arasında Türkiye genelinde 15 yaş üzeri, farklı sosyo-ekonomik gruplardan 2320 kişinin katılımı ile online araştırma platformumuz benderimki.com üzerinde gerçekleştirildi.

Hadi sonuçları birlikte inceleyelim!

Yurtdışına çıkmama sebepleri neler?

İnsanların, neden şimdiye kadar yurtdışına çıkmadıklarını öğrenelim!

Şimdiye kadar yurtdışına çıkmama sebepleriOran
Maddi imkansızlıklar49.28%
Yabancı dil bilmemek18.23%
Cesaret edememek10.84%
Zaman ayıramamak10.79%
Şimdiye kadar yurtdışına çıkmak istemedim6.24%
İstediğim ülkenin vizesini alamamak4.62%

Yurtdışına çıkılmamasının en büyük sebebinin maddi imkansızlıklar olduğunu gördük. 2. büyük sebep ise yabancı dil bilmemek. İstediği ülkenin vizesini alamayanların oranı ise en son sırada geliyor.

İleride yurtdışına çıkmak istiyor musun?

Bu soruya gelen en yüksek yanıt ‘Evet’. Sonuçlar gösteriyor ki yurtdışı seyahatinin önündeki engeller kalktığında bu tecrübeyi hemen hemen herkes edinmek istiyor.

Döviz kurundaki artış yurtdışına çıkma durumunu ne kadar etkiledi?

Türk Lirası’nın diğer para birimleri karşısında son yıllarda yaşadığı büyük değer kaybı, yurtdışı seyahatlerini etkiliyor mu? Araştırmanın katılımcılarına göre yaklaşık olarak her 5 kişiden 4’ünü etkiliyor.

Yurtdışına kiminle gitmek istersin?

Tüm zorlukları aştık ve artık yurtdışına gidebileceğimizi düşünelim! Peki, kiminle gitmek isteriz?

Yurtdışına birlikte gitmek istediğimiz kişiOran
Eşim veya sevgilimle42.45%
Ailemle28.25%
Arkadaşlarımla18.65%
Yalnız başıma9.50%
Diğer 1.16%

Her 10 kişiden 4’ü yurtdışına eşi veya sevgilisi ile gitmek istiyor. Gelen yanıtlara bakılırsa yaklaşık her 10 kişiden 1’i de yalnız seyahat etmeyi seviyor.

Yurtdışı seyahati ile ilgili sen ne düşünüyorsun? Düşüncelerini yazımızın altında ya da sosyal medya hesabımızda paylaşmayı unutma!


Ben derim ki platformuna üye değilsen hemen üye olabilir ve bunun gibi daha birçok kamuoyu araştırmasına katılabilirsin. Aramıza katılmak için hemen tıkla Bu sayfadaki içeriğin tüm hakları www.benderimki.com sitesine aittir. Burada sağlanan bilgilerin doğrudan veya dolaylı, herhangi bir şekilde kullanılması durumunda referans gösterilmesi zorunludur. Bizi daha yakından takip etmek için:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir