Yemek Siparişi Alışkanlıkları

Merhaba Sevgili Ben derim ki… Ailesi,

Hazır yemek siparişi bir çoğumuzun hayatını kolaylaştırıyor. Ancak bir kesimin de hazır yiyeceklere sıcak bakmadığı bir gerçek. Peki, neden?

Araştırmamız 5 Mayıs – 18 Mayıs 2021 tarihleri arasında Türkiye genelinde 15 yaş üzeri, farklı sosyo-ekonomik gruplardan 2551 kişinin katılımı ile online araştırma platformumuz benderimki.com üzerinde gerçekleştirildi.

Hadi sonuçları birlikte inceleyelim!

Hazır Yemek Tercihlerimiz

Hepimizin tercih ettiği, dışarıya çıktığımızda yemek istediğimiz yiyecekler vardır. Ancak pandemi döneminde, istediğimiz yiyecekleri sadece sipariş yoluyla tüketebilir olduk. Bir kısmımız bu süreci kolaylıkla kabullenip, istediği yiyecekleri sipariş etmeye başlarken, bir kısmımız hazır yiyeceklerden uzaklaştı. Yemek siparişi vermeyen ya da çok nadir verenlerin sebeplerine bir bakalım.

Aslında yemek sipariş vermeyenlerin de hazır yiyecekleri sevdiği ortada. Peki, hazır yiyecekleri sevenlerin oranı bu kadar yüksekken neden sipariş vermeyi tercih etmiyorlar? Yazımızın devamında bu soruların da yanıtını bulacağız.

Neden Az Sipariş Veriyoruz?

Hazır gıdaların sevilmesine rağmen az sipariş edildiğini sonuçlarda görmüştük. Şimdi bunun sebeplerini inceleyelim!

Daha sık yemek siparişi vermemenin sebepleri neler?Oran
Pahalı olması39.52%
Pandemiden dolayı güvenilir gelmemesi25.91%
Ailemin hazır yemek konusuna sıcak bakmaması22.5%
Sipariş vermek istediğim yerlerin kapalı olması veya paket servisi olmaması12.06%

Yemek siparişinin bu kadar az tercih edilmesinin en önemli sebebi pahalı olması. Gerçekten, özellikle bir ailenin sıklıkla yiyecek siparişi vermesi önemli bir gider. Pahalı olmasının yanı sıra, her 4 kişiden 1’i pandemi döneminde güvenilir olmadığını düşünüyor.

Evde Yemekleri Kim Yapıyor?

Yemek sipariş vermeyi çok fazla tercih etmediğimiz ortada. Peki, evde en sık kimler yemek yapıyor?

Evinizde en sık kim yemek yapar?Oran
Annem48.22%
Ben36.01%
Eşim/Sevgilim13.07%
Babam0.55%
Ev arkadaşım0.23%

En sık yemek yapanlar tahmin edebileceğiniz gibi anneler. Her 2 kişiden 1’i evde en sık annesinin yemek yaptığını söylerken, babaların oranı üzücü bir şekilde çok düşük.

Ayrıca bu soruya ‘Ben’ yanıtını verenleri incelediğimizde, %68’inin kadın, %32’sinin de erkek olduğunu görüyoruz. Yine burada da kadınların oranı ciddi düzeyde yüksek. Ev işlerinin paylaşılması konusunda daha çok yolumuz olduğu bir gerçek.

Yemek siparişi konusunda sen ne düşünüyorsun? Düşüncelerini yazımızın altında ya da sosyal medya hesabımızda paylaşmayı unutma!

Bizi daha yakından takip etmek için:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir