Ulaşım Araçları

Merhaba Sevgili Ben derim ki… ailesi,

Seyahat etmek birçoğumuz için vazgeçilmez bir tutku! Tüm Dünya’da yaşanan salgından dolayı deneyimlediğimiz duygulardan biri de hiç kuşkusuz seyahat özlemi!

Peki sen en çok hangi ulaşım yolunu tercih ediyorsun? Kendini hangi seyahat aracında daha güvenli hissediyorsun? NG Araştırma olarak bu soruları Türkiye genelinde 15-29 Mayıs 2020 tarihleri arasında 15 yaş üzeri 9031 kişiye sorduk. Araştırmamız online araştırma platformumuz benderimki.com üzerinde gerçekleşti. Gelin sonuçları birlikte inceleyelim!

En çok hangi ulaşım yolunu tercih ediyoruz?

İş, turistik veya ziyaret  amaçlı olarak hayatımızın büyük bir parçasını oluşturan sehayat etme, bütçemize veya zevkimize göre tercihlerimizi de etkileyebiliyor.

Araştırmamızda her 20 kişiden 8’i şehirler arası yolculukta otobüsü tercih ederken, diğer 8’i de arabasıyla sehayat etmeyi tercih ediyor. 3’ü ise son zamanlarda artan rota seçenekleriyle uçağı tercih etmekte.

Kendimizi en güvende hissettiğimiz araç uçak!

Ulaşım tercihlerimiz amacımız ve zevkimize göre değişkenlik gösterse de yaptığımız araştırmada seyahat ederken bize en çok güven veren araç %41’lik bir oranla uçak oldu. En güvenli ulaşım aracı uçak olarak görülse de seyahat tercihinde ilk sırada yer almadı. Sence bunun nedeni ne olabilir?

%28’lik oranla 2. sırada araba güvenilir bulunurken, 3. sırada %12’lik oranla en çok tercih ettiğimiz otobüs aracı geldi. Bize eski zamanları hatırlatabilen tren yolculuğu ise %11’lik oranıyla otobüsle neredeyse aynı oranda kendimizi güvende hissedebildiğimiz ulaşım tercihi oldu.

Favori seyahat aracımız hangisi?

Çağımızda, algımızda değişim geçiren en önemli faktörlerden biri hiç şüphesiz zaman! Gelişen teknolojiler, yoğunlaşan rutin hayatımız ve artan mobilite, zaman algımızı büyük oranda değişim geçirmeye ve teknolojiyi de kaçınılmaz olarak mesafeleri kısaltmaya yönelik adımlar attırmaya sevk etti. Zamanımızı ve konforumuzu da birlikte düşününce aklımıza gelen en teknolojik ulaşım devi tabii ki uçak!

Araştırma sonuçları da bu savı destekleyerek, hız, konfor, dakiklik, hijyen gibi faktörleri bir bütün olarak ele alarak, %65’lik kesimin en favori ulaşım aracının uçak olduğunu söylüyor. Bunu %25 ile, daha özgür ortamını da oluşturma imkanı olan araba izledi. 3. sırada ise %5’lik bir kesimin tercih ettiği tren geliyor.

Peki senin en favori seyahat aracın hangisi? Yorumlarını yazıya yorum yaparak veya sosyal medya hesaplarımızda bizimle paylaşabilirsin 🙂

Bizi daha yakından takip etmek için:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir