Hepimizin Hayali Yaz Tatili

Merhaba Sevgili Ben derim ki… Ailesi,

Tüm yıl boyunca belki de hayalini kurduğumuz en güzel ve eğlenceli zaman! Stres atabileceğimiz, eğlenebileceğimiz, ya da sadece dinlenebileceğimiz bu zamanlar, bizi hayat rutininde motive eden en güzel aktivitelerden olabilir!

Hepimizin kısa veya uzun süreli kendimizi motive etme, enerjimizi artırıp çalışma hayatımıza devam etme, günlük işlerimizden sıyrılarak kendimize veya sevdiklerimize vakit ayırma ihtiyacımız vardır. NG Araştırma olarak insanların tatil tercihlerini ve beklentilerini analiz ettik.

Kamuoyu araştırmamız 5-21 Mayıs 2023 tarihleri arasında 15 yaş üzeri 2045 kişinin katılımı ile online araştırma platformumuz benderimki.com üzerinde gerçekleşti. Gelin sonuçları birlikte inceleyelim!

Bu yaz hangi tatil bölgesini tercih edeceğiz?

Seyahat, dinlenme, eğlenme ve hatta spor gibi amaçlarla kendimiz için oluşturduğumuz zamanlar tatil tercihlerimizi etkileyebiliyor. Ülkemizde her mevsim gezip görülecek yer çeşitliliği ve her bölgedeki farklı doğal güzellikleri alternatiflerimizi büyük ölçüde genişletiyor.

Yaptığımız araştırmada insanlara 2023 yazında tatil için hangi bölgelere gideceğini sorduk. Sonuçlarda, bu yaz tatile gidemeyenler ön plana çıkıyor. Bunun dışında en fazla gidilecek bölge ise Ege bölgesi oldu.

Bu yaz tatile gidilmesi planlanan bölgeler;

Hiçbiri25%
Ege25%
Akdeniz22%
Karadeniz15%
Marmara12%
İç Anadolu7%
Doğu Anadolu4%
Güneydoğu Anadolu4%


En çok görmek istediğiniz tatil bölgesi hangisi?

Ülkemizin en büyük zenginliklerinden olan kültür ve turizm seçeneklerinin bizlere fazla alternatifler sunması hepimizin için büyük şans. Bu yıl çoğumuz için tatil planımız gerçekleşmediyse bile hep görmek istediğimiz yerler vardır.

Araştırmamızda katılımcıların %35’i en çok Karadeniz’i görmek istediğini belirtirken, %27’si ise Ege tercihini öne sürdü.

Tatil yapmamızı zorlaştıran nedenler!

Gidebileceğimiz herhangi bir yer tatilimizi huzurla veya keyifle geçireceğimiz bir fırsat olabilir. Fakat bazı nedenlerden dolayı tatilimizi ertelemek zorunda kalabiliyoruz ya da neredeyse hiç tatile çıkamadan bir seneyi geçirebiliyoruz.

Katılımcılarımızın neredeyse yarısı maddi gücü olmamasından dolayı tatil yapmasının zorlaştığını belirtti. %27’si ise otel fiyatlarının yüksek olmasından dolayı tatil planlarının sekteye uğradığını ifade etti.

En son tatilinde tercih ettiğin konaklama türü hangisi?

Araştırmamıza göre her 10 kişiden 3’ü en son tatilini otelde geçirmeyi seçerken, 3’ü ise akraba veya tanıdık yanında kalarak tatil yapmayı tercih edenlerden oluşuyor. Tatili sırasında ev kiralama seçeneğini kullananların da yükseldiğini görüyoruz.

Yurt dışında tatil hayal mi?

Farklı ülkelerin kendine has kültür çeşitliliğini ve doğal güzelliklerini görmek, deneyimlemek güzel tecrübeler katar. Hatta dünya turu birçok kişinin hayallerini süsler.

Katılımcılara yurt dışında kaç defa tatil yaptığını sorduğumuzda, her 10 kişiden 8’i yurt dışında henüz tatil yapmadığını belirtti. 10 kişiden 1’i hayatında 1 defa başka ülkede tatil yapma fırsatı edindiğini, kalan 1 kişi ise 2 veya daha fazla sayıda tatil için yurt dışına gittiğini belirtti.

Peki senin en çok görmek istediğin yer neresi? Gidip deneyimlediğin veya ilginç bir yer olduğunu düşündüğün tatil fikrin varsa, bunları yazımızın altında veya sosyal medya sayfalarımızda paylaşabilir, bir sonraki tatil planlarımız için bizlere farklı fikirler verebilirsin 🙂



Bu sayfadaki içeriğin tüm hakları www.benderimki.com sitesine aittir. Burada sağlanan bilgilerin doğrudan veya dolaylı, herhangi bir şekilde kullanılması durumunda referans gösterilmesi zorunludur.



Ben derim ki platformuna üye değilsen hemen üye olabilir ve bunun gibi daha birçok kamuoyu araştırmasına katılabilirsin. Aramıza katılmak için hemen tıkla

Bizi daha yakından takip etmek için:



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir