Doğaya dönüş başladı

Merhaba sevgili Ben derim ki… ailesi.

Bunaltıcı yaz sıcaklarını geride bıraktık. Tatlı sonbahar havasının keyfini çıkarıyoruz. Peki yaz sıcağından kaçmak için ne yapıyoruz? Bu konu ile ilgili merakı gidermek amacıyla bir araştırma yayınladık. Araştırma 8 – 26 Ağustos arasında, Türkiye geneli, 15 yaş üzeri 2500 kişinin katılımı ile yapıldı. Araştırma sonucunda ulaştığımız sonuçlar bir hayli ilginç.

Yazın evden çıkmayı sevmiyoruz!

Evde kapıyı, pencereyi açmak, vantilatör ya da klimayla oturmak varken kavurucu sokaklara çıkmak gerçekten korkutucu olabiliyor.

Üyelerimizin de önemli bir kısmı yaz aylarında hafta sonları dışarı çıkmak yerine evde oturmayı tercih ediyorlar. Her 10 kişiden 3’ü yazın hafta sonlarını evinde geçiriyor. Her 4 üyemizden birisi de AVM ya da kafeleri tercih ettiğini belirtti. Klima sistemleriyle yazın serinleten, kışın ısıtan AVM’lerin bu kadar popüler olmasının sebebi belki de aşırıya kaçan hava koşullarıdır, ne dersin?

Deniz kenarında dinlenmeyi tercih edenler her 5 kişiden biri olurken, diğer her 5 kişiden biri de haftasonunu şehir dışında doğada ya da parkta geçiriyor.

Kamp yapmak yeni trend!

Son dönemlerde popülerliği artan aktivitelerden birisi de çadır kampları. 10 sene öncesine gittiğimizde çok az kişi tarafından tercih edilen kampçılık, artık her yaştan insan için cazip hale gelmiş durumda. Ekonomik olarak maliyetinin az olması da tabii ki bu durumun nedenlerinden birisi. Ancak, özellikle büyük şehirlerde yaşayan insanlar için kalabalık ve gürültüden doğaya kaçış şansı yaratıyor. Şehirli insanın doğaya olan özlemini dindirmesinin en cazip seçeneği haline gelmiş durumda.

Tatilini doğayla iç içe geçirmek isteyenleri görünce birkez daha görüyoruz ki, doğanın bize değil, bizim doğaya ihtiyacımız var.

Eğer sen de kamp yapmayı denemek isteyenlerdensen aşağıda senin için hazırladığımız listeye göz atabilirsin.

1- Ayder Yaylası, Rize

Karadeniz’in muhteşem yeşilliğinde sosyal hayatın kargaşalarından bir nebze uzak durup doğayla iç içe vakit geçireceğin bir kamp imkanı sunmaktadır. Ücretli kamp alanlarının yanı sıra ücretsiz kamp seçenekleri de mevcuttur. Ancak Karadeniz’in yağışlı havasını da göz önünde bulundurarak kamp yapmanı öneririz.

2- Karpe Kartal Kayalıkları, Kandıra | Kocaeli

Kocaeli’nin kandıra ilçesine bağlı Karpe köyünde bulunan kayalıklar, İstanbul’a yakın konumu ile birçok kamp severi konuk ediyor. Bölgede Ücretli işletmeler bulunsa da kayalıklarda ücretsiz olarak kamp yapmak mümkün. Su, gıda gibi ihtiyaçlarınızı kayalıkların yakınındaki Karpe köyünden giderebilirsiniz.

3- Saroz Körfezi İtalyan Koyu, Keşan | Edirne

Berrak ve temiz bir suyu var, koydaki kumları sayabilirsiniz. Uzun bir yolculuk sonunda ulaşıyorsunuz İtalyan Koyuna, ama tarihi dokusu ve manzarası muhteşem, görülmeye değer. Tek sorun bölgedeki çöpleri Belediye yetkililerinin acilen müdahale etmesi gereken bir konu.

4- Kaynaklar, Buca | İzmir

Doğayla iç içe huzurlu bir kamp yapmak isteyenler için vazgeçilmez uğrak noktalarından olacaktır.Sadece yılın belli zamanlarında dağ tırmanışı için sporcuların uğrak noktası olsa da onun dışında köy merkezine yakınlığı ve kamp alanının ücretsiz olması da yılın her zamanı ziyaretçilerine açıktır.

5-Kaz Dağları, Edremit | Balıkesir

Ücretli kamp alanı olmasına rağmen yeni yerler keşfedip oraya ücretsiz bir şekilde çadır atmak daha keyifli olacak gibi duruyor.Serin havasını içinize çekip soğuk sularında yüzünce buraya aşık olacaksınız.Yürüyüşler yapıp,kamp alanını küçük bir keşfe çıkmakta size büyük keyif verecektir.


Bizi daha yakından takip etmek için:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir