Spor Tutkumuz

Merhaba sevgili Ben derim ki… ailesi,

Sağlıklı yaşamın en önemli şartlarından biri olan spor, birçoğumuzun ilgisini çeker. Bir kısmımız spor yapmaktan hoşlanırken, önemli bir kesim de izlemekten keyif alır.

Peki, düzenli spor yapıyor muyuz? Hangi spor dalları ilgimizi çekiyor?

NG Araştırma olarak bu soruların cevaplarını öğrenmek için 3 Mart – 14 Mart 2022 tarihleri arasında, benderimki.com aracılığıyla 15 yaş üzeri Türkiye geneli 5902 kişinin katıldığı bir kamuoyu araştırması yaptık. Gelin sonuçları birlikte inceleyelim!

Spor branşlarıyla ne kadar ilgiliyiz?

Katılımcıların %66’sı spor dallarıyla ilgili olduğunu belirtirken, genel olarak kayıtsız bir bakış açısı olduğunu söyleyenlerin oranı %29. Hiç ilgilenmeyenlerin oranı ise yalnızca %5.

Aktif olarak spor yapıyor muyuz?

Spor yapmak sağlıklı yaşam için çok önemli. Artık bunu hepimiz biliyoruz. Peki, bunu ne kadar uygulayabiliyoruz?

Katılımcılara bunu sorduğumuzda her 2 kişiden 1’inin aktif olarak spor yaptığı cevabını aldık.

Hangi sporu yapıyoruz?

Her 2 kişiden 1’inin spor yaptığını biliyoruz. Peki, bu kişiler hangi sporları yapmayı tercih ediyor?

Bu soruya gelen yanıtları incelediğimizde en çok tercih edilen sporun %24’lük bir oranla fitness olduğunu gördük. Bunu %19’luk oranla futbol takip ederken, yüzme diyenlerin ise oranı %17.

En çok hangi sporu yapmak istiyoruz?

Katılımcılara en çok hangi sporu yapmak isterdin diye sorduk.

Her 4 kişiden 1’i yüzme sporunu tercih etti.



Araştırmamıza katılamamış olabilirsin ancak senin de yorumlarını okumak isteriz! Sorularımıza senin cevapların ne olurdu? Facebook, Instagram, Twitter ve burada blog yazımızın altında yorumlarını paylaşmanı bekliyoruz.

Ben derim ki… platformuna üye değilsen hemen üye olabilir ve bunun gibi daha birçok kamuoyu araştırmasına katılabilirsin. Aramıza katılmak için hemen tıkla.

Bu sayfadaki içeriğin tüm hakları www.benderimki.com sitesine aittir. Burada sağlanan bilgilerin doğrudan veya dolaylı, herhangi bir şekilde kullanılması durumunda referans gösterilmesi zorunludur.

Bizi daha yakından takip etmek için:



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir