Yeni Gözde Yatırım Aracı Bitcoin!

Merhaba Sevgili Ben derim ki… Ailesi,

Altın tarih boyunca para olarak kullanılmış, sonrasında da güvenilir ve tercih edilen bir yatırım aracı haline gelmiştir. Günümüzde ise teknolojinin gelişimi ile dijital paralar, örneğin Bitcoin, ortaya çıkmıştır. Dijital paralar ayrıca kripto paralar olarak da bilinmektedir.

Peki ülkemizde insanlar Bitcoin hakkında ne düşünüyor?

NG Araştırma olarak kamuoyu araştırmamızı 18 Mart – 25 Mart 2022 tarihleri arasında, 18 yaş üzeri, Türkiye geneli 2156 kişinin katılımı ile online araştırma platformumuz benderimki.com üzerinde gerçekleştirdik.

Kamuoyu araştırmamızın sonucunda Bitcoin ile ilgili şaşırtıcı sonuçlar elde ettik. Gelin sonuçları birlikte inceleyelim!

Bitcoin hakkında ne kadar bilgiliyiz?

Ülkemizde Bitcoin’i duyanların oranı oldukça yüksek olsa da, katılımcılara Bitcoin hakkında ne kadar bilgiye sahip olduklarını sorduğumuzda, kapsamlı bilginin az olduğu görülüyor.

Her 4 kişiden 1’i Bitcoin konusunda yeterli bilgisi olduğunu belirtirken, 3’ü ise az bir bilgiye sahip olduğunu belirtti.

Bitcoin yatırımı yapıyor muyuz?

Tüm Dünya’da önemli bir yatırım aracı olarak ilgileri üzerinde toplayan Bitcoin’e ülkemizdeki yaklaşım, bazı yerli aracı şirketlerle ilgili yaşanan sorunlara rağmen oldukça ılımlı görünüyor.

Araştırmaya katılan her 10 kişiden 4’ü Bitcoin yatırımı yaparken, 6’sı henüz Bitcoin’e yatırım yapmadığını belirtti.

Bitcoin ne kadar güvenilir?

Ülkemizde Bitcoin yatırımının şu an %40 oranında olmasının nedeni, Bitcoin’e güvenme konusundaki kararsızlıktan ortaya çıkıyor. Yıllardır yaptığımız yatırımlarda, birikimlerimizin elimizin altında bulunması çoğumuzun ilk tercihi. Öyle ki ülkemizde bu durumu özetleyen “yastık altı” tabirine oldukça aşinayız. 

Bitcoin, elle tutulur bir yatırım aracı olmadığından ve yapılan sahtekarlıklar sonucu kapanan bazı yerli aracı kurumlardan dolayı, katılımcılara ne kadar güvenilir bulduklarını sorduk. Katılımcıların %40’ı Bitcoin yatırımının güvenli olup olmadığı konusunda kararsız. Bitcoin’i güvenilir bulmayanların oranı %33 iken, %27’si ise güvenilir buluyor.

Kripto para gelirlerine vergi olmalı mı?

Kripto para, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de oldukça revaçta. Buradan sağlanan gelir de çok konuşuluyor. Peki, sence kripto para gelirlerine vergi getirilmeli mi?

Araştırmaya katılanların %26’sı kripto para gelirlerinin vergilendirilmesi gerektiğini düşünürken, %40’ı ise vergi olmaması gerektiğini düşünüyor. Bitcoin yatırımı yapmayanlar arasında bile vergilendirilsin diyenlerin oranı %25’te kalıyor.

Kripto paralar günlük hayatta kullanılabilir mi?

Kripto paraların günlük hayatta paranın yerini alacağı uzun zaman konuşuluyor. Peki, katılımcıların bu konu hakkındaki düşünceleri ne?

Katılımcıların %54’ü kripto paraların günlük hayatta kullanılacağını belirtirken, %14’ü ise bu ihtimalin gerçekleşmeyeceğini belirtti. Bu konuda kararsız olanların oranı ise %32.

Kripto paralar yasal mı?

Kripto paraların ülkemizde yasal bir dayanağı bulunmamaktadır ve bu kapsamda gerçekleştirilen işlemler herhangi bir resmi otoritenin güvencesi altında değildir.

Katılımcıların düşünceleri ise biraz daha farklı görünüyor. Araştırmaya katılanların %42’si kripto paraların yasal olduğunu belirtirken, %23’ü yasal olmadığını belirtiyor. Bu konuda bir fikir belirtmeyenlerin oranı ise %35.

Hangi yatırım araçları favori?

Yatırım araçlarının doğru bir şekilde değerlendirilerek risklerin minimum seviyeye indirilmesi oldukça önemlidir. Bu bağlamda yatırımcılar açısından güvenli bir limanın tercih edilmesi çoğu zaman 1. öncelik. Peki, katılımcılara göre en favori yatırım aracı hangisi?

Altın ülkemizde en çok sevilen yatırım aracı. Haydi, itiraf edelim, bayılıyoruz altına.  Katılımcılara en güvenilir yatırım aracını sorduğumuzda, %59’u altın, %11’i gayrimenkul ve %9’u döviz seçeneklerini ön plana çıkardı.

Peki, sen ekonomik şartların zor olduğu bu günlerde tasarruf yapabiliyor musun? Birikim yapmak veya bütçeni akıllıca yönetmek için kendine ait yöntemlerin varsa bunları yazımızın altında veya sosyal medya sayfalarımızda paylaşabilir, herkesin faydalanmasını sağlayabilirsin 🙂

TV’de Ben derim ki…

Gazete’de Ben derim ki…

İnternet’te Ben derim ki…


Site Link

Site Link

Site Link

Site Link

Site Link

Site Link

Site Link

Site Link

Site Link

Site Link

Site Link

Site Link
Davut Güleç Memur 70 Esnaf Haber Tv
Yazılımcı Mekanı SGK Rehberi Demokrat Zafer
Haberde Bursa Bursa Bakış Metropol 34
Hep Canlı Antep Haber Vakti Karar
Cukute Haber Tuar Ulusal 24
Muhalif Haber Haber-Oku Dark Hack
Ekonomik Nokta Sigorta Gazetesi Türkiye Gazetesi
Sacit Aslan Firmandex Süper Kulüp
Magazin Haber Ajans Starlife Magazin World Haberler


Ben derim ki platformuna üye değilsen hemen üye olabilir ve bunun gibi daha birçok kamuoyu araştırmasına katılabilirsin. Aramıza katılmak için hemen tıkla

Bu sayfadaki içeriğin tüm hakları www.benderimki.com sitesine aittir. Burada sağlanan bilgilerin doğrudan veya dolaylı, herhangi bir şekilde kullanılması durumunda referans gösterilmesi zorunludur.

Bizi daha yakından takip etmek için:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir