Türkiye Süper Ligi 2010 – 2011 Araştırmamız

Süper Lig’in 2010-11 sezonu sonunda Fenerbahçe ve Trabzonspor 82 puan toplamış ve Fenerbahçe averajla birinci sırada yer almıştı. Türkiye Futbol Federasyonu, Sarı-Lacivertli kulübün şampiyonluğunu tescil edip, Trabzonspor’u da ikinci ilan etmişti. Fenerbahçe şampiyon olmasına rağmen Sarı-Lacivertli kulübün federasyon tarafından UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılmasına izin verilmemişti. Trabzonspor camiası şike iddialarını dile getirerek 2010-11 şampiyonluğunun kendilerine verilmesini istemişti. Şike olaylarının sonuçlanması yaklaşık 3 yıl kadar sürdü. Sonuç olarak Fenerbahçe yöneticileri ve bir çok futbolcu şike davasından hapis cezası aldı. Tüm bu olaylara tanık olmadan önce üyelerimizle önceden yaptığımız bir araştırmaya dair sonuçları sizlere sunuyoruz. Paylaşıma yorum yapmayı unutmayın.

Süper Lig’de 2010 – 2011 döneminde şampiyon kim olur diye sorduk. Şampiyonluk tahminleri ve daha birçok konudaki taraftar yorumlarını, yaptığımız kamuoyu araştırmasının sonuçlarında bulabilirsin. Araştırmamızın sonuçları aşağıdaki yazımızda.

Futbolseverler Türkiye Spor Toto Süper Ligi Hakkında Neler Düşünüyor?

Türkiye genelinde yapılan anket çalışmamızın sonuçlarına göre futbolseverlerin Türkiye Spor Toto Süper Lig’e ilişkin çeşitli konulardaki görüşleri belli oldu. Bu çalışma benderimki.com sitesinde gerçekleştirildi. Ankete, Türkiye genelinde 1650 futbolsever katıldı. Anket çalışması 12. hafta maçları tamamlandıktan ve 13. hafta maçları başlamadan önce gerçekleştirildi. Çalışmanın detayları aşağıda.

Kim şampiyon olur?

Anket çalışmasının sonuçlarına göre bu sene şampiyon olması beklenen takım açık ara farkla Trabzonspor. Her iki kişiden biri Trabzonspor’un bu sene şampiyon olacağını belirtmiş. Arkasından Fenerbahçe, Bursaspor ve Beşiktaş gelmekte. Kayserispor ligin ilk üç sırasında yer almasına rağmen, sezon sonuna kadar şampiyonluk mücadelesini sürdüremeyeceği görüşü hakim. Büyükşehir BelediyeSpor, şampiyon olabilecek takımlar arasında değerlendirilen Beşiktaş’ın önünde yer almasına rağmen, şampiyonluk mücadelesini devam ettiremeyeceği görüşü çok ağır basıyor.

Avrupa’da mücadele etmesi beklenen takımlar

Önümüzdeki sene Şampiyonlar ligine gitmesi beklenen takımlar arasında, bu sene şampiyon olması beklenen Trabzonspor ön plana çıkmakta. Arkasından yine sırasıyla Fenerbahçe, Bursaspor ve Beşiktaş şampiyonlar ligine gitmesi olası takımlar arasında gösteriliyor.

Önümüzdeki sene UEFA’ya katılması en çok beklenen takım Beşiktaş olarak görülmekte. Bir diğer deyişle Beşiktaş’ın UEFA’ya gitme olasılığı Şampiyonlar Ligi’ne gitme olasılığından daha yüksek görülüyor. Öte yandan Bursaspor ve Fenerbahçe’nin de ligin zirvesinde beklenen mücadeleden dolayı UEFA’ya gidecek ilk takım olabileceği öngörülmekte. Kayserispor ve Galatasaray UEFA’ya katılması olası görülen diğer takımlar. Kayserispor’a ilişkin beklentiler Galatasaray’dan daha yüksek çıkmış.

Ligden düşmesi beklenen takımlar

Bu sene ligden düşmesi beklenen takımların başında Kasımpaşa geliyor. Her 5 kişiden 4’ü Kasımpaşa’nın ligden düşeceğini belirtmiş. Hemen arkasından Bucaspor gelmekte. Sivasspor ve Konyaspor da düşme ihtimali yüksek takımlar arasında görülüyor. Manisaspor, Eskişehirspor’un önünde yer almasına rağmen, ligden düşme ihtimali daha yüksek olarak değerlendirilmiş. Bu sene ligden düşmesi olası takımların, rekabetten erken kopacağı ve önceki senelere göre daha önce belli olacağı görüşüne katılanların ve katılmayanların oranı birbirine çok yakın çıkmış.

Takımlardaki başarısızlıkların nedenleri

Beşiktaş’ta istenilen performansın yakalanamamasının nedeni olarak, teknik direktör Schuster’in takımın oyun düzenini doğru kurgulamaması ve maçlarda doğru oyunculara yer vermemesi ön planda. Hemen arkasından gelen diğer nedenler ise oyuncuların performansındaki düşüş ve takımın yeteri kadar azimli olmaması.

Bursaspor’un ligdeki düşüşü öncelikli olarak futbolcuların performansının düşmesine bağlanıyor. Öne çıkan diğer nedenler arasında ise kadro yetersizliği ve Avrupa’da oynadığı maçlarda aldığı başarısızlıklar görülmekte.

Fenerbahçe’deki başarısızlığın nedeninin iki noktaya yoğunlaştığı görülüyor. Bunlar oyuncuların performanslarının düşük olması ve teknik direktör Aykut Kocaman’ın takım yönetimindeki başarısızlığı. Ayrıca, defansın uyumsuzluğu da önemli bir etken olarak görülmekte.

Galatasaray’ın eski teknik direktörü Frank Rijkaard’ın istenilen sonuçları alamamasının nedeni olarak futbolcularla arasındaki iletişim bozukluğu ve Türkiye’deki futbolu iyi analiz edememesi değerlendirilmiş.

Anadolu takımlarının başarısı

Anketin yapıldığı tarih itibarı ile ligin ilk dört sırasında üç büyükler (Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray) yer almamaktaydı. Katılımcılar bu durumun sezon sonuna kadar sürmeyeceğini ama ligin seyir kalitesi ve Türk futbolunun gelişimi açısından bu durumu olumlu bulduklarını belirtmişler.

Katılımcılar, Anadolu takımlarının başarısının en öncelikli nedeni olarak, büyük takımların kötü oynamasını görmekteler. Daha sonra sırasıyla havuzdan (Digitürk ve İddia) para kazanmaları, altyapıdan başarılı oyuncuların yetişmesi ve daha başarılı teknik direktörlerin takımları yönetmesi ön plana çıkan diğer nedenler arasında gösteriliyor.

Teknik direktörler sezon sonuna kadar kalır mı?

Katılımcılara hangi teknik direktörlerin takımının başında sezonu tamamlayabileceği sorulmuş. Alınan cevaplara göre Trabzonspor’un teknik direktörü Şenol Güneş, yeri en sağlam kişi olarak ön plana çıkıyor. Ayrıca Antalyaspor, Bursaspor, Büyükşehir Bld.Spor ve Kayserispor takımlarının teknik direktörlerinin de sezon sonuna kadar takımlarının başında kalacakları görüşü oldukça ağır basmakta. Bucaspor, Kasımpaşa ve Sivasspor takımlarının teknik direktörlerinin sezon sonuna kadar takımlarının başında kalamayacakları görüşü hakim.

Bizi daha yakından takip etmek için:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir